Kolejli İş İnsanları Derneği (KİD), Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürü Murat Karahan’ı ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette, Ankara’ya sanat anlamında kazandırılması gerekenler konuşuldu.

Gerçekleşen ziyarette Ankara’nın kültür, sanat ve bilim anlamında Başkent’e yakışır bir rota çizmesi gerektiğini söyleyen Kolejli İş İnsanları Başkanı M. Hakan Çınar “Kolejli İş İnsanları olarak Ankara’mıza hatta ülkemize değer katacak projeler yapmaya çalışıyoruz. Yatırımcılarımızın finansal anlamda güç yaratacak projeler de bulunmaları noktalarında teşviklerde bulunuyoruz. Ankara’mızı cazip hale getirecek bir takım çalışmaların yürütülmesi gerekiyor. Kolejli paydaşlarımızın desteği ile bir kültür sanat merkezini kurmak ve Başkentlilerimiz ile buluşturmak istiyoruz. Ankara sanatı, sporu, kültürü ve bilimi ile kalkınmalıdır” ifadelerini kullandı.

Ankara’nın opera sahnesine ihtiyacı var

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Murat Karahan ise; göreve layık görüldüğü için çok memnun olduğunu belirterek “Ankara’nın opera salonu anlamında büyük eksiklikleri bulunuyor. Dünya başkentlerinde nereye giderseniz gidin, gösteri alanları şehrin merkezindedir. Bu anlamda atılması gereken çalışmaların yakından takipçisi olacağız. Ankara’nın büyük kitleleri, dünyaca ünlü eserleri halk ile buluşturacağı bir alana ihtiyacı var” açıklamasında bulundu.

KİD’den Türkiye ekonomisine 10 Milyon dolarlık katkı

 

 

CEVAP VER