Bu yıl 17 – 28 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan 70. Cannes Film Festivalinin resmi posteri basına tanıtıldı. Posterde ünlü aktrist Claudia Cardinale’nin fotoğrafına yer verildi.

Festival komitesi “Bu festivalin ruhunu; dans eden, gülen, yaşayan, maceracı bir aktristin, bağımsız bir kadının ve sosyal aktivistin imajından, yani Claudia Cardinale’den daha iyi ne simgeleyebilir?” diyerek yola çıkmış. Festivali, tıpkı Claudia Cardinale’nin dansında olduğu gibi tutkulu bir kırmızı ve pırıl pırıl bir altınla kutlamaya karar vermiş.

ROMA ÇATILARINDA DANS

Konuyla ilgili bir açıklama yapan ünlü aktrist Claudia Cardinale, 70. Cannes Film Festivali’nde bu şekilde yer almaktan onur duyduğunu belirterek bu seçimin kendisini çok sevindirdiğini belirtti. Roma çatılarındaki bu dans görüntüsünün kendisini 1959 yılına götürdüğünü belirten Cardinale; “Kimse bu fotoğrafı çeken fotoğrafçının ismini hatırlamaz. Ben de unuttum. Ancak bu fotoğraf bana kökenlerimi ve dünyanın en ünlü sinema salonunun basamaklarını tırmanmayı ve hiç hayal etmediğim bir zamanı hatırlatıyor.” dedi.

CEVAP VER