Heykel sanatçısı Jason deCaires Taylor, halka açık son çalışması ‘Plasticide’in açılışını yaptı. Plasticide heykeli, okyanuslardaki endüstriyel ölçekli plastik kirliliğinin artmasına dikkat çekmeyi amaçlıyor.

Londra Ulusal Tiyatrosu’nda sergilenen ve piknik yapan bir ailenin tasvir edildiği heykel Greenpeace ile birlikte üretildi.

Tahminlere göre 2050 yılında okyanuslardaki plastik ağırlığı balık ağırlığını geçecek.

Etkisiz atık yönetiminden kaynaklanan potansiyel korkuya dikkat çeken heykel, tüketim malları şirketlerini, plastik ambalaj üreticilerini, yetkilileri, tüketicileri ve politikacıları acilen çözüm aramaya ve başlamış olan felaketi geri çevirmeye çağırıyor.

DENİZ KUŞLARININ MİDESİNDE PLASTİK VAR

Kampanyaya destek veren Greenpeace İngiltere şefi Louise Edge, “Okyanuslarımızdaki plastik kirliliğine ışık tutması için Jason deCaires Taylor ile birlikte çalışmaktan gurur duyuyoruz. Heykeli Plasticide, çöpe atılan plastiklerin işimiz bittiğinde kaybolmadığı gerçeğini yansıtıyor. Plastiklerin yolculuğu çoğu zaman okyanusta sona eriyor ve deniz yaşamına görülmemiş zararlar veriyor. Araştırmalar, deniz kuşlarının yüzde 90’ının midelerinde artık plastik olduğunu gösteriyor. Bu heykelde tasvir edilen sahne, elli yıl önce gerçeküstü görünmüştü, ancak şimdi ürkütücü bir gerçeği gözler önüne seriyor. Karada üretilen tüm plastik ürünlerin okyanuslara akışını azaltmak için harekete geçmeliyiz ” ifadelerini kullandı.

Büyük heykelin bir parçası olan bu deniz kuşu plastik atıkların hacmine dikkat çekiyor. Atıklar, sahilde bulunan plastiklerden yapılmış.

 

 

CEVAP VER