İki hafta önce ziyarete açılan “Anne Müzesi” bünyesinde barındırdığı anne temalı sanat eserleri, objeler ve tarihi eşyalarla Anneler Gününde ziyaretçi akınına uğradı.

Yazar Şermin Yaşar tarafından kurulan ve başkente yeni bir soluk getiren müze, açılmasının üzerinden henüz bir kaç gün geçmişken kutlanan Anneler Günü’nde Ankara’da anneler ve çocuklarının adeta uğrak yeri haline geldi.

Müze, geçmişten bugüne annelerin kullandığı ve anneliği simgeleyen eşyalar, objeler, anneliğin değerine dikkati çeken sanatsal çalışmalar ve tablolara ev sahipliği yapıyor.

Kıyafet, emzik, bez, biberon gibi bebeklerin kullandığı eşyalar ve anne çocuk ilişkisini sanatsal bir anlatımla sunan çalışmalar da ziyaretçilerin anılarını yeniden canlandırmasına vesile oluyor.

Müzede Türk resim ve heykel sanatının anne çocuk, anne bebek temalı pek çok önemli eseri de bulunuyor. Ayrıca Türkiye’den ve farklı ülkelerden “analık madalyası” örnekleri sergileniyor.

Geçici sergi alanında ise ziyaretçiler Cumhuriyet Müzesi envanterine kayıtlı Mustafa Kemal Atatürk’ün bebeklik eşyaları zıbını ve başlığı ile Zübeyde Hanım’ın seccadesini yakından görme fırsatı buluyor.

Dünya anne bebek koleksiyonunun bulunduğu salon 50’den fazla ülkeye ait anne bebek temalı ve görselli antika bebeklere ev sahipliği yapıyor.

ANNELERİN HAKKI ÖDENMEZ

Müzeyi kızıyla birlikte gezen emekli öğretmen Zülfiye Gürgöze, annelerin bu özel gününe ilişkin yaptığı açıklamada, “Annelerin hakkı ödenmez, cennet annelerin ayakları altındadır. Vefakâr, cefakâr tüm annelerimizin Anneler Günü kutlu olsun. Anne hoşgörünün, sevginin, şefkatin, huzurun timsalidir. Annesiz bir dünya düşünemiyorum. Tüm annelerimizin, şehit annelerimizin, anne adaylarının gününü kutluyorum, ebediyete intikal etmiş annelerimize Allah’tan rahmetler diliyorum.” ifadesini kullandı.

MÜTHİŞ BİR MÜZE

Anne Müzesi’nde hizmet veren Maminka Cafe çalışanı Ozan Özcan, bu özel günde annelere hizmet vermekten mutluluk duyduklarını belirterek, “Müzemiz çok yeni, açılalı henüz iki hafta oldu. Müthiş bir yer. Adeta ziyaretçi akınına uğruyor. Sayısız kahve çeşitlerimizle ziyaretçilerimize hizmet veriyoruz. Tüm annelerin Anneler Günü’nü kutluyorum.” dedi.

ENERJİSİ YÜKSEK BİR MEKÂN

Yeni açılan müzenin başkente renk katacağını söyleyen Maminka Cafe çalışanı Yunus Demirer, “Atmosferi ve enerjisi çok yüksek bir yer. Gelen annelerin enerjisi olsun, buradaki çalışanların enerjisi olsun yüksek enerjili bir yer. Burada çalışmaktan mutluyuz ve bütün annelerin Anneler Günü’nü kutluyoruz.” dedi.

Altındağ Hacettepe Mahallesi Salaş Sokak’ta bulunan Anne Müzesi, Pazartesi günleri hariç her gün 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor. (kaynak:haymanagazetesi.org)

 

CEVAP VER