Türkiye’deki yerel yönetimlerin belirleneceği 31 Mart 2024 yerel seçimlerine yaklaşık 7 ay kaldı. Her seçim öncesinde olduğu gibi belediyelerin artıları eksileri masaya yatırılmaya başlandı bile. Bu kez olumsuz örnek Ankara’nın 864 rakımlı tepesi Çankaya’daki Botanik Parkı oldu.

Son yılların en sıcak yazının yaşandığı bu günlerde sıcaktan bunalan vatandaşlar Botanik Parkı’nda gündüz yemyeşil ağaçların gölgesinde akşamları da serinlikte oturup dinleniyor, sohbet ediyor. Güvenlik görevlileri de her daim görevlerinin başında. Parkın güvenliği konusunda hiçbir endişe yok. Ancak yürüyüş yolları açısından park eski şaşalı günlerinden çok uzak görünüyor.

Eski Çevre Sokak, şimdiki Üsküp Caddesi’nden parka giriş yapar ve iç yürüyüş yollarını kullanarak Çankaya Caddesi’ne çıkmaya çalışırsanız ve bunu bir de kavurucu sıcakta yaparsanız haliniz harap demektir. Beton özelliğini kaybedip adeta kum gibi dağılmış ve oyulmuş yürüyüş yolları insanda ne parkta yürüme ne de koşu yapma iştahı bırakıyor. Yağmur ve kar yağdığında bu yolların halini düşünmek dahi istemiyor insan.

Her seçimden önce bu tip yazılar bol bol yazılır. Bu bir belediye başkanını yermek ya da onu koltuğundan etmek için değil durumu tespit etmek için yapılır. Çankaya Belediyesi’nin Botanik Parkı’nı pırıl pırıl bir hale getireceğinden eminiz. Yeter ki bu konuya odaklansınlar ve burayı onarım planına dâhil etsinler.

CEVAP VER