ABD’li helikopter imalatçısı Bell Textron, Etiyopya, Addis Ababa’daki ilk kurumsal müşterisi olan W.A. Petrol şirketine Bell 505 tipi helikopteri teslim etti. Bu son satın almayla birlikte Afrika ve Orta Doğudaki altı ülkede faaliyette olan Bell 505 helikopter sayısı 30’a yükseldi.

Etiyopya’daki ilk Bell 505’in teslimatını kabul etmekten gurur duyduklarını belirten W.A. Petrol şirketi CEO’su Worku Aytenew, “Ülkenin bazı bölgelerindeki engebeli arazi ve sınırlı yol altyapısı göz önüne alındığında, Bell 505 bizi saatlerce ve bazen günlerce süren seyahat süresinden kurtaracak.” dedi.

Helikopter, deniz seviyesinin 7 bin 625 fit üzerinde bir yüksekliğe sahip olan Addis Ababa’nın Bole Uluslararası Havalimanı’na teslim edildi. Pilot Gilbert Gitonga, helikopteri 8 bin 100 fitte sorunsuz bir şekilde çalıştırdıklarını söyledi.

Bell 505, kıtadaki operatörlerin bu hafif helikopterin esnekliğini ve çok yönlülüğünü takdir etmesiyle birlikte son yıllarda popülaritesini artırdı.

Güvenli ve uçuşu kolay olacak şekilde tasarlanan Bell 505, saatte 232 kilometre hıza ve 680 kilogram faydalı yük kapasitesine sahip. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER