2017 Formula 1 Şampiyonası’nın 12. yarışı olan Belçika Grand Prix’si öncesinde gerçekleştirilen ikinci antrenman seansını Mercedes pilotu Lewis Hamilton ilk sırada tamamladı.

Spa’da 2010 ve 2015’te kazanan Hamilton, seansın başını yumuşak lastikle, orta bölümünü de ultra yumuşak hamurlu lastikle lider geçti. Britanyalı pilot seansı ise 1:44.753’lik derecesiyle ilk sırada tamamladı. İkinci sıra ise ilk antrenmanı lider bitiren Ferrari pilotu Kimi Raikkonen’in oldu. Raikkonen Hamilton’ın 0.262 saniye gerisinde kaldı. Üçüncü sıra ise Mercedes pilotu Valtteri Bottas’ın oldu.

Dördüncü sıra ilk seansta olduğu gibi Red Bull’dan Max Verstappen’in oldu. Hollandalı genç pilotu Ferrari’nin Alman pilotu saniyenin yüzde biri kadar geriden takip etti ve beşinci sırada yer aldı.

Seans boyunca takım arkadaşı ve ön gruptan geride kalan Red Bull pilotu Daniel Ricciardo, seansın orta bölümünde hızlandı ancak sadece altıncı sırada yer alabildi. İlk antrenman seansına nazaran daha güçlü gözüken Renault pilotu Nico Hulkenberg ise seansı yedinci sırada noktaladı.

İlk 10’u tamamlayan son pilotlar ise Force India’dan Esteban Ocon, Toro Rosso’yla iki antrenmanda da iyi performans sergileyen Carlos Sainz ve Renault’yla bu antrenman daha da iyi gözüken Jolyon Palmer oldu.

Seansın başında iyi gözükmeyen McLaren pilotu Fernando Alonso ise yumuşak lastiklerden ultra yumuşak lastiklere geçince temposunu yükseltti ve 11. sırada yer aldı.

İlk antrenmanda kaza yapan ve şasisine zarar veren Felipe Massa ise ikinci antrenman seansı boyunca piste çıkmadı.

Seansın son bölümünde takımların beklediği üzere yoğun bir yağmur yağdı ve takımlar son 25 dakikayı değerlendiremedi. Son bölümlerde Ricciardo ve Alonso piste çıkıp geçiş lastikleriyle tur atmaya çalışsalar da pist üstünde oldukça zorlandılar ve hemen pite girdiler. (Motorsport.com)

CEVAP VER