Balıkçı tezgâhlarının durumunu haymanagazetesi.org İnternet Haber Sitesi’ne değerlendiren Deniz Balıkçılık işletmecisi Bilal Durmuş, bu sezon vatandaşları bol ve çeşitli balık türleriyle buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Fiyatı balığın kalitesi belirler

Abidinpaşa, Tıp Fakültesi Caddesi’ndeki dükkânlarında çiğ ve pişmiş balık çeşitleriyle yaklaşık üç yıldır hizmet verdiklerini belirten Durmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şu an hamsi mevsimi. Mevsim kış olduğu için levrek, çipura, alabalık, somon ve hemen her türlü balığa talep var. Sadece fiyatlar yüksek, balığın kalitesine göre fiyatlar değişiyor. Hamsi var 40 lira, hamsi var 100 lira. Hafta içi, hafta sonu fark etmez sürekli yoğunluk var. Çünkü balıkçı tekneleri denizde, onların tatili olmaz.”

Bol ve bereketli bir sezon 

Balık sezonunun 15 Nisan’a kadar süreceğini ifade eden Durmuş, sözlerini şöyle tamamladı:

Her balığın denizi farklı, deniz suyundaki tuz oranıyla ilgili bir durum bu. Mesela çipura Karadeniz’de yaşamaz. Akdeniz’in, Ege’nin, Marmara’nın kendine özgü balık türleri vardır. Balık sezonunun üçte ikisini geride bıraktık sayılır. Bol ve bereketli bir sezon geçiriyoruz. Yaşanan hayat pahalılığı umarım normale döner ve halkımız daha uygun fiyatlarla bol ve lezzetli balık yeme imkânı bulur.” (kaynak:haymanagazetesi.org)

CEVAP VER