Bala Oto Sanayi Sitesini haymanagazetesi.org internet haber sitesine değerlendiren Ülger Ticaret Oto Tamirhanesi sahibi Erdinç Ülger, mevcut sanayi sitesinin günün şartlarına uygun olmadığını söyledi.

Yeni Oto Sanayi Sitesi 20 yıldır tamamlanamadı

Ülger,  “Konutlar tarafında 30 dükkân kapasiteli yeni bir oto sanayi sitesi kuruluyor ancak o da 20 yıldır bir türlü tamamlanamadı.” dedi.

Sanayi sitesinin hiçbir şekilde gelişme gösteremediğine vurgu yapan Ülger, sözlerini şöyle sürdürdü:

İlçe ekonomisine katkısı olur

“Bala Oto Sanayi Sitesi’nde 15 dükkân var. 1960’larda kurulmuş ancak bölgeye hitap etmiyor. Bana babadan kalan bu tamirci dükkânında, binek otomobillerin ve traktörlerin tamir ve bakımlarını iptidai şartlarda yapmaya çalışıyoruz. Yakındaki alçı taşı maden sahasında çalışan TIR kamyonları var. Bala’nın binin üzerinde TIR ve nakliyeci kamyon esnafı var. Uygun tamir ve bakım imkânı olmadığı için araçlarını buradaki oto sanayine getiremiyorlar. Ankara, OSTİM Sanayi Sitesi’ne götürüyorlar çoğunlukla. Oysa burada uygun büyüklükte tamirhaneler olsa fazla uzağa gitmeden TIR ve kamyonlarının bakım ve onarımlarını burada yaptırabilirler. İlçe ekonomisine de katkısı olur.”

Buğday var zahireci yok

Oto tamircisi Ülger, ilçenin genel durumu hakkında bilgi verirken de şunları söyledi:

“Bala aynı zamanda bir tarım bölgesi. İlçenin ekonomisi yüzde 50 tarıma, yüzde 50 TIR, kamyon ve nakliyecilere dayalı. Tarımda buğday başı çekiyor. Ancak buğday var tüccar yok, yani zahireci yok. Kulu’da 30’dan fazla zahireci var mesela. Ayrıca yüzde 5 pancar, biraz da ayçiçeği ekiyor çiftçilerimiz. İlçenin geri kalan nüfusu Ankara’da hırdavat, tekstil, taksi ve nakliye işiyle uğraşıyor.

Önceliğimiz seçim değil geçim

İlçenin canlandırılması için çaba gösterilmesi gerektiğini ifade eden Ülger sözlerini şöyle tamamladı:

“Onun dışında burada otel yok, hamam yok. Şu an ilçede yerel seçimler dolayısıyla siyasi partilerin bir hareketliliği söz konusu ancak bizim önceliğimiz seçim değil geçim. (kaynak:haymanagazetesi.org)

CEVAP VER