Bahreyn Kraliyet Hava Kuvvetleri 16 adet F-16 Blok 70 savaş uçağının üretimi konusunda ABD’li Lockheed Martin firmasıyla başlangıç sözleşmesi imzaladı.

1.2 milyar dolar tutarındaki 16 uçağın üretimi sözleşme gereği Lockheed Martin’in Greenville, Güney Karolina’daki yeni montaj hattında gerçekleştirilecek.

Hindistan başta olmak üzere diğer ülkelerin artarak devam eden siparişleri nedeniyle tek motorlu savaş uçağının üretim programını halen devam ettiren Lockheed Martin, 45 yıllık üretim geçmişine sahip bulunan F-16 uçaklarının son versiyonunu Bahreyn Hava Kuvvetleri için üretecek.

16 adet yeni parti F-16 Blok 70 uçağı alacak olan Bahreyn Hava Kuvvetleri bu uçakları eskiyen F-16C ve Northrop F-5E uçaklarından oluşan hava savaş filosuna ekleyecek.

Lockheed’in Blok 70 konfigürasyonu geliştirilmiş radar ve kokpitte renkli ekran gibi birkaç önemli güncellemeyi içeriyor.

Uçağın yeni standardında pilotun hareket edemediği algılandığında uçağı otomatik olarak çarpışmadan uzağa yönlendiren otomatik satıh çarpışma önleme sistemi bulunuyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

 

CEVAP VER