2018 Formula 1 Şampiyonası’nın dördüncü yarışı olan Azerbaycan GP, Red Bull pilotlarının kazası ile karışırken kazanan isim sürpriz bir şekilde Mercedes pilotu Lewis Hamilton oldu.

Yarışın son bölümünde peş peşe yaşanan olayların ardından klasman tamamen değişti ve damalı bayrağı ilk sırada gören isim Hamilton oldu. Hamilton ve Mercedes, böylece bu seneki ilk galibiyetlerini kazanmış oldular.

Yarışın Red Bull pilotları arasındaki mücadeleler dışında durağan geçen ilk bölümüne göre Ferrari pilotu Sebastian Vettel çok rahat bir şekilde kazanacak gibi görünüyordu. Hatasız bir yarış geçiren Vettel, Red Bull pilotlarının arasında yaşanan kazayı fırsata çevirerek oldukça geç bir şekilde pite gelen Valtteri Bottas’ın gerisine düştü.

Yarış yeniden başladığında Bottas’ı geçmek isteyen Vettel, ilk viraja gelerek lastiklerini yaktı ve geçse de virajı dönemeyerek 4. sıraya geriledi. Bu olaydan sonra Bottas liderliğe yükseldi ve kazanacak gibi görünüyordu ancak Mercedes pilotu, pist üstünde bir parçanın üzerinden geçmesinin ardından lastik patlatarak büyük hayal kırıklığı yaşadı ve yarışı bırakmak zorunda kaldı.

Vettel ve Bottas’ın yaşadıkları bu şanssızlıkların ardından son 2 turda liderlik Hamilton’a geçti ve şampiyon sürücü şansının da yardımıyla bu seneki ilk zaferini elde etmiş oldu.

İlk turda Esteban Ocon ile yaptığı kazanın ardından pite girmek zorunda kalan ve 12. sıraya kadar gerileyen Kimi Raikkonen, yaşananların etkisi ve sonradan herhangi bir olaya karışmamasıyla 2. sırada yarışı noktalamayı başardı.

Force India’dan Sergio Perez, bol olaylı yarışta 3. olarak bir kez daha Force India takımını podyuma taşımayı başardı.

Yazının devamı için MOTORSPORT

CEVAP VER