Ayvalık, Endüstriyel Miras başlığı altında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine alındı.

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin “Ayvalık Endüstri Peyzajı” olarak UNESCO Dünya Mirası geçici listesinde yer aldığı Paris’te açıklandı.

Ayvalık 2015 yılında belediye tarafından düzenlenen çalıştayla başlayan süreç, UNESCO Ayvalık Alan Yönetimi Birimi kurulması ile devam etti. Yalın Tüzmen başkanlığındaki bu birim farklı tarihlerde toplantılar yaparak UNESCO için oluşturulan dosyayı Kültür ve Turizm Bakanlığı’na teslim etti. Her yıl tüm dünyadan gönderilen dosyaları inceleyen Paris’teki UNESCO heyetinden olumlu sonuç ise bu yıl geldi. Ayvalık, Endüstriyel Miras başlığı altında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine alındı.

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde Unsur Sayısı 72’ye Çıktı

Assos Arkeolojik Alanı, Ayvalık Endüstriyel Kültürel Peyzajı ve İvriz Kültürel Peyzajı ’UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne alındı.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Çanakkale’deki Assos Arkeolojik Alanı, Balıkesir Ayvalık Endüstriyel Kültürel Peyzajı ve Konya’daki İvriz Kültürel Peyzajı’nın UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine alındığını belirterek, böylece Türkiye’nin geçici listedeki unsur sayısının 72‘ye çıktığını bildirdi.

“Temmuz’da Polonya’da düzenlenecek UNESCO 41. Dünya Miras Komitesi Toplantısı’nda Aydın’daki Afrodisias Antik Kenti’nin daimi listeye girmesi görüşülecek. Önümüzdeki yıl yapılacak toplantıdaki aday ise, Şanlıurfa’daki Göbeklitepe olacak.

CEVAP VER