‘Denizcilerin Başkent Buluşması’ temasıyla 15-19 Mayıs tarihleri arasında Anfa Altınpark Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilmekte olan “Artı Boat Show Ankara 2024”  Deniz Araçları Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarında dalış okulları da yerini aldı. Açtıkları stantta ziyaretçilerle buluşan Blue Line Dalış Okulu sahibi Mesut Kerim Arıkan, eşiyle birlikte uzun yıllardır bu sektörde hizmet verdiklerini söyledi.

ÜLKEMİZİN ÜÇ TARAFI DÖRT DENİZLE ÇEVRİLİ

Arıkan, “Biz Ankara’da Blue Line Dalış Okulu olarak başkentli su altı severlere hizmet veriyoruz ve onlara dalış öğretiyoruz.” dedi.

Üç tarafı dört denizle çevrili bir ülkede yaşadığımıza vurgu yapan Arıkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

HAFTA SONUNU DALIŞLA GEÇİRİYORUZ

 

“Dalışlarımızı 10 saat teorik ders, dört saat havuz dersi ve açık deniz çalışmaları şeklinde tamamlıyoruz. Bunun sonucunda kişiler 18 metreye dalış yapabilecekleri bir sertifikaya sahip oluyorlar. Bu sertifikayla dünyanın her yerinde limitleri dahlinde dalış yapabiliyorlar. Ayrıca yine Ankaralı deniz severlerimiz için hafta sonları dalış turlarımız oluyor. Cuma akşamları çıkıyoruz. Cumartesi, Pazar dalışlarımızı yapıyoruz, Pazar akşamı dönüyoruz. Pazartesi sabah herkes mesaisine başlıyor. Yani bu şehrin hengâmesinden masmavi sulara göç ediyoruz, bir başka deyişle kaçamak yapıyoruz diyebilirim. Teori derslerimiz Ankara’da. Ayrancı’da bir dersliğimiz var, sınıf ortamında teorik derslerimizi tamamlıyoruz. Ekipman kurulumunu, kullanımını öğretiyoruz. Daha sonra denize gidiyoruz, deniz altında insanların başına gelebilecek olumsuz durumları simüle ediyoruz ve bunlarla başa çıkma yöntemlerini öğretiyoruz. Bunları başarılı bir şekilde uyguladıklarında da ‘Evet sen artık güvenli bir şekilde dalış yapabilirsin’ deyip sertifikalarını veriyoruz. Ankara’da havuz ortamında eğitimi opsiyonel bir seçenek olarak sunuyoruz. Bunun avantajları var, dezavantajları var, yıllardır biz bunu yaşıyoruz. Eğer kişi istiyorsa havuz çalışmalarını yapıyoruz. Eğer istemiyorsa çalışmalara direkt deniz ortamında başlıyoruz.

SUALTINDA EŞSİZ GÜZELLİKLER VAR

Dalış Okulu sahibi Mesut Kerim Arıkan, dalış turlarına ilişkin bilgi verirken de şunları söyledi:

“Ben okulun dalış eğitmeniyim, eşimle beraber bu işi yürütüyoruz. Eşim de dalış rehberi. Ben eğitiyorum, ona teslim ediyorum. O da su altındaki güzellikleri gösteriyor. Uygun dalış alanları her yerde var. Hatay’dan başlar, Adana, Kaş, Bodrum, Fethiye, Marmaris, yukarı doğru Ayvalık, Çanakkale, Saros, yani ülkemizin sualtı güzellikleri eşsiz. Sadece ülkemizle sınırlı değil aslında, dünyanın dörtte üçü suyla kaplı ve bunun da yüzde biri keşfedilmiş durumda. Biz her daldığımızda farklı güzellikler, farklı manzaralarla karşılaşabiliyoruz. Yani herkese tavsiye edebileceğim bir güzellik. Aynı zamanda TÜRSAB onaylı bir seyahat acentesiyiz. Yurt içi ve yurt dışı dalış turlarımızı da bu şekilde gerçekleştiriyoruz. Atlas Tur şirketimize ait bir tane seyahat acentemiz var ‘Blue Atlas’ isminde. Buna bağlı bir dalış okulumuz var ‘Blue Line’, yani hep maviden gidiyoruz, Mavi Vatanda yeriniz hazır.” (haymanagazetesi.org)

CEVAP VER