“Ankara’dan Van’a Gönül Köprüsü” projesi kapsamında ASO Başkanı Özdebir ve Ankara İş Dünyası örgütlerinin temsilcileri Van’a çıkarma yaptı.

Proje kapsamında Van Ticaret ve Sanayi Odası ile Ankara Sanayi Odası “Sivil Toplum Buluşması” adı altında müşterek bir toplantı da gerçekleştirdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da katıldığı toplantıda ASO Başkanı Nurettin Özdebir Türkiye ekonomisiyle ilgili bir sunum yaptı.

Özdebir konuşmasında depremden sonra Van’da önemli bir değişim yaşandığını belirterek, bunda emeği geçenlere teşekkür etti. Dünyanın en kıymetli coğrafyasında yaşadıklarını, her güzelin düşmanı olduğu gibi bu topraklara da göz diken olduğunu ve bundan sonra da olacağını anlatan Özdebir, “2016’da Türkiye 2.9 büyüdü. Bu çok küçük bir rakamdı. Ama dünyaya bakıldığında Hindistan ve Çin’in dışında diğer ülkeler Türkiye’den daha az büyümüş. 2002’den itibaren ciddi bir büyüme yaşıyoruz. Darbe girişiminin olduğu Temmuzda Türkiye 2009’den sonra ilk kez eksi büyümeyi gördü. Daha sonra alınan önlemlerle Türkiye tekrar hızlı büyüme moduna girdi. Terörü yendiğimiz sürece, birlik ve beraberliğimizi sürdürdüğümüz sürece gayri safi milli hasılamız da artacaktır.” dedi.

Özdebir, Van ziyaretinde OSB’yi de gezerek incelemelerde bulundu. Odada yapılan toplantı öncesinde de ASO ve Van TSO arasında bir işbirliği protokolü imzalandı. Protokolü ASO Başkanı Nurettin Özdebir ile Van TSO Başkanı Necdet Takva imzaladılar. Protokol ile eğitim başta olmak üzere iki odanın çeşitli konularda işbirliği yapmasını öngörülüyor.

CEVAP VER