İtalya Büyükelçiliği’nin desteğiyle, Bilkent Üniversitesi Mimarlık Bölümü işbirliğiyle düzenlenen sergi “Ankara Çeperler boyunca” Cinnah Caddesi ‘Ka’ da kapılarını ziyaretçilerine açtı. Sanatseverler 20 Ocak tarihine kadar sergiyi ziyaret edebilecek.

Sergide, İtalya’nın Ankara Büyükelçiliği ve Bilkent Üniversitesi işbirliğinde 20-25 Haziran 2022 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen fotoğrafçılara yönelik bir misafir sanatçı programı sırasında üretilen yazı ve fotoğraflara yer veriliyor.

Mimari fotoğrafçılık alanında uzman dört fotoğrafçı

Sergiye ilişkin açıklamalarda bulunan küratör Giorgio Gasco, İtalyan Büyükelçiliğinin katkılarıyla ‘Ka’ da gerçekleştirilen bu sergiyi küratör arkadaşı Giuseppe Resta ile bir yıl önce düşündüklerini belirterek, “Bir grup İtalyan sanatçıyı Türkiye’de bir mekânla ilişkiye geçirecek proje kapsamında, “Ankara: İtalyan gözünden başkente bakış” başlığı altında, mimari fotoğrafçılık alanında uzman dört profesyonel fotoğrafçı; Marina Caneve, Michele Cera, Allegra Martin ve Massimo Sordi bir haftalık misafir sanatçı programı için Ankara’ya davet edildi. TED Ankara Üniversitesi öğretim görevlilerinden fotoğrafçı Duygu Tüntaş da sahada misafir sanatçılara eşlik etti.

Misafir sanatçı programının temel amacı, Anadolu başkentinin çok renkli görsel panoramasının önemli kesitlerini aktaran/temsil eden bir fotoğraf serisi üretmekti.” dedi.

Bir Ankaralı olarak ilgimi çekti

Açılışa katılan ve sergiye ilişkin haymanagazetesi.org internet haber sitesine kısa bir açıklama yapan Gülsün Bilgehan, “Ka Sanat Galerisi’ndeki güzel sergi için geldik. Bir Ankaralı olarak ilgimi çekti. Herkese çok selamlar.” ifadesini kullandı.

Sergileri takip etmeye çalışıyorum

Sergiyi ziyarete gelen sanatseverlerden Buğra Kibaroğlu, fotoğrafla ilgilendiğini ve mümkün olduğunca sergilere gitmeye ve takip etmeye çalıştığını belirterek, “Sinema Televizyon Bölümü’nde doktora öğrencisiyim. ‘Ka’ Sanat Galerisini takip ettiğim için bu etkinlikten haberdar oldum. Sergiyi henüz tam olarak gezemedim. Bastırılan kitap ve broşürler fotoğraflar hakkında detaylı bilgi veriyor. Ben de öncelikle onları inceleyip sonra sergiyi gezmeye karar verdim.” dedi. (kaynak:haymanagazetesi.org)

CEVAP VER