Sofian Feguli:
“Tudor’un ayrılığını biz oyuncular anlayamadık. Aralık ayının başında liderin 3 puan gerisinde ikinciydik. Ancak, Galatasaray’da günlük medya baskısı ve dedikodular nedeniyle sık sık olaylar yaşanır.”
Uluslararası Futbolcular Birliği’nden transfer uyarısı: Türkiye’ye gitmeyin
Türkiye’ye bir darbe de Uluslararası Futbolcular Birliği’nden (FIFPro) geldi. FIFPro, futbolcuları ödenmeyen maaşlar ve sözleşme hakkı ihlallerinden dolayı Türkiye’ye transfer olmamaları konusunda uyardı.
Fransa Profesyonel Futbol Ligi (LFP) yönetiminden yapılan açıklamada, 2022-2023 sezonu finansal yükümlülüklerini yerine getiremediği tespit edilen Bordeaux’nun bir alt lige düşürüldüğü belirtildi.
Türk sporu demeyelim de kifayetsiz muhterislerden kurulu Türk futbol kamuoyu her adımda yukarıdaki gelişmeleri baz almalı.
Buna rağmen, gazetelerde yüzlerce transfer haberi, TRT hariç tüm kanallarda transfer söylentileri temalı futbol geyikleri, yöneticilerin ödeyemeyecekleri (ki, hiç ödeyemediler) meblağlarda transfer girişimleri, taraftarın sosyal medyadan transfer baskısı, menajerlerin el ovuşturması…
*
Sivrisineği anlayabilirim; adam geliyor, ısırıyor, kanımızı emip gidiyor. Kara sineğe ne oluyor? Geliyor konuyor, elini ovuşturuyor, duruyor orada öylece!
Senin meramın, niyetin ne kardeşim ne demek, ne yapmak istiyorsun?
Sivrisineği menajer olarak düşünün. Umurunda değil, kulüplerin kanını emip gidiyor, geride kaşıntısı sıkıntısı kalıyor.
Isırılan, emilen kulüpler! Kara sinek ise hiçbir maddi karşılık alamayacak taraftar grubu. En fazla elini ovuşturuyor ama genellikle hüsrana uğruyor.
*
Biz de bir takımın taraftarıyız. Bir farkla; takımımız oyuncu sattığında mutlu oluyor, aldığında üzülüyoruz. İyi yönetim alan değil, satabilendir.
Çünkü en kolayı almak, nasıl olsa ödeme yükümlülüğü yok! Yoksa, FIFPro sizi böyle dünyaya rezil ediyor.
Futbolcu kumpaslarına kulak tıkarsanız, Tudor’un hakkını yerseniz, Terim’in elinde oyuncak olursunuz, Feguli de bunu dünyaya duyurur.
Amaaan, boşver! Türk takımlarını çürük finansal tablolar için küme düşürecek yürek yok ya! Alın gitsin!

CEVAP VER