Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan adayı Turgut Altınok, Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanması halinde iki bin tane elektrikli otobüs alacaklarını söyledi.

Altınok, Kırıkkaleli Dernekler Federasyonu’nun Keçiören, Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlediği yemekli toplantıda yaptığı konuşmada, “Ankara artık kabuğunu kırmalı, Ankara hak ettiği yere gelmeli. Ankara; sanayide, ticarette, ekonomide, sanatta, kültürde, tarımda Türkiye’nin başkenti, tarımın başkenti olamaz mı?” dedi.

Etkinlikte; Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, Keçiören Belediye Başkan Adayı Avukat Zafer Çoktan, Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Merih Karayol, Ak Parti Kırıkkale İl Başkanı Engin Pehlivan, Milliyetçi Hareket Partisi Ankara İl Başkanı Alparslan Doğan, Batı Trakya Türk Azınlığının merhum lideri Dr. Sadık Ahmet’in eşi Işık Sadık Ahmet, kızı Funda Sadık Ahmet, Kırıkkaleli Dernekler Federasyonu Başkanı Cemal Sertkaya ile Kırıkkaleli Derneklerin başkan ve üyeleri yer aldı.

Ankara’ya ilişkin proje ve hedeflerini katılımcılarla paylaşan Turgut Altınok, kiraların yükselmesine çare olabileceklerini söyledi.

Altınok, “Belediye başkanları şehrin ekonomisini geliştirir, ticaretini geliştirir.” dedi.

Ankara’nın bir dünya başkenti olması gerektiğine vurgu yapan Altınok, sözlerini şöyle sürdürdü:

Akşam dokuzda ışıklar sönüyor

“Ankara’mızın ışıkları söndü. Ulus’u gezdim, yediden sonra hayat Ulus’ta bitiyor. Saat sekizde Kızılay’da hayat bitiyor. Akşam saat dokuzda neredeyse Ankara’da hayat bitiyor. Ankara gri bir başkent olmayı hak etmiyor. Ankara, akşam dokuzda ışıkları sönen bir başkent olmayı hak etmiyor. Ankara bir dünya başkenti olmalı, dünyanın en güzel ülkesinin kalbidir Ankara çünkü.”

Ankara’yı metro ağlarıyla öreceğiz

ABB Başkan Adayı Altınok, yapılması planlanan metro hatları hakkında bilgi verirken de şunları söyledi:

“Havaalanı Metro Hattı, 2024 projeler hazır, ihalesini yapacağız. Altındağ Metrosu, Mamak Metrosu, Etimesgut Metrosu, Törekent’ten Yenikent’e kadar Ankara’yı metro ağlarıyla öreceğiz Allah nasip ederse. Çünkü Ankara’da duraklarda kuyruklar uzamaya başladı. Otobüsler balık istifi gibi tabiri caizse. Otobüse binenler varsa, balık istifi gibi. Ya burası başkent, burası Ankara değerli hemşerilerim. Burası başka bir yer değil, yani bu ilde yaşayan insanlarımıza bunu mu reva görüyoruz? Bunu mu layık görüyoruz? Alamaz mıydı bin tane otobüs, şimdi alacağız iki bin tane elektrikli otobüs inşallah. ‘Yeşil Çevre’ hava kirliliğine inşallah bu belediye otobüsleriyle son diyeceğiz. Önce belediyeler yeşil çevreci olması lazım, kamu yeşil çevreci olması lazım. Dolayısıyla duraklarda kuyruklarda bekleme dönemini Ankara’da bitireceğiz.”

Suya yüzde 50 indirim

Konuyu su faturalarına getiren ve salondakilere hitaben, ‘Ne geliyor su faturaları?’ diye soran Altınok, aldığı yanıtların ardından konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Şöyle, ‘Allah’ın verdiği sudan para mı kazanılır, su Ankara’da pahalı, ucuzlatacağım.’ derken şu an Ankara, Türkiye’nin en pahalı suyunu tüketiyor. Nasip olursa 31 Mart’tan sonra suda yüzde 50 indirim yapacağız. Ankara’nın suyu içilecek, gerçekten içilecek Ankara’mızın suyu. Nasıl içileceğini de biz biliyoruz, onu söyleyeyim. İçilebilir bir su, nasip olursa.”

EGO’nun giderleri azaltılacak

Üniversite öğrencilerine ücretsiz ulaşım sağlama konusunda detaylar veren Altınok sözlerini şöyle tamamladı:

“Bir üniversite kenti olan Ankara’da 18 yaşındaki üniversite öğrencilerimize ulaşımı ücretsiz yapacağız. ‘Nasıl finanse edeceksiniz?’ diye soranlara, bakınız EGO şu an külli zararda. EGO Genel Müdürlüğü’nün üç tane gideri var. 1- Akaryakıt gideri, 2- Yedek parça gideri 3- Personel gideri. Personele bir şey yapmayacağız, olmaz. Ama elektrikli otobüslerle beraber milyarlarca yakıttan, giderden büyükşehri kurtarmış olacağız. Elektrikli otobüslerle beraber yedek parça giderini üçte iki azaltacağız. İşte bu hizmeti de gençlerimize ücretsiz vereceğiz nasip olursa.”

Siyasi partilere eşit mesafedeyiz

Etkinliğin açılışında hemşerilerine hitabeden ve katılımlarından dolayı onlara teşekkür eden Kırıkkaleli Dernekler Federasyonu Başkanı Cemal Sertkaya, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bizler Kırıkkaleli Dernekler Federasyonu olarak 20 yılı aşkın bir süredir sizlerin hizmetinde olmaya çalışıyoruz. Tabi ki biz belediye değiliz ya da büyük bütçelerle ayakta duran bir kurum olmadığımız için kıt imkânlarla, hatta kendi imkânlarımızla, kendi harcamalarımızla hayatta kalan bir sivil toplum kuruluşuyuz. Elbette ki biz federasyon olarak siyasi partilere eşit mesafede durmak zorundayız. Neden? Çünkü biz sivil toplum kuruluşuyuz, her partiye eşit mesafedeyiz. Ancak bizim hemşehrilerimizi baştacı ederiz. Kim nereye kullanır ise biz de onları baştacı eder özellikle de çalışan, gayretli, dürüst hemşehrilerimizi sonuna kadar destekleriz.”

Günün anısına plaket

Program sonunda Kırıkkaleli Dernekler Federasyonu Başkanı Cemal Sertkaya, Turgut Altınok’a plaket takdim etti. (kaynak:haymanagazetesi.org)

 

CEVAP VER