Önce Sezar’ın hakkını Sezar’a verelim; AXA Sigorta Efeler Ligi’nde sezonun isminin ‘Metin Görgün Sezonu’ olarak atfedilmesi takdire şayandır. Kararı alan Türkiye Voleybol Federasyonu Yönetimi’ni kutlayalım.
*
Voleyboldan uzaklaşmadan biraz futbol…
Efendim, geçenlerde bir voleybol karşılaşması için Tokat’a gittik, Tokat Belediye Plevne’nin haline üzüldük, anlı şanlı takım yatırımsız, bir şekilde var olma mücadelesi veriyor.
Sebep? Sebep, futbol!
Sen tut, Türkiye’nin voleybolcu ambarı Tokat’ta futbola yatırım yapma kararı al, voleybolu kenara itekle! Voleybolda Efeler Ligi’ndesin, futbolda BAL mı ne? Anadolu’da “Akıbetin hoppala” diye bir deyim vardır. Ellerindeki futbol takımını nasıl kaybettikleri -ki, bu hakikaten enteresan-, yenisini kurarken voleybolu nasıl kaybetmek üzere oldukları, yeni takımın ne yapacağı?.. Hakikaten akıbetin hoppala!
*
Bizim takım muhabirleri, takip ettikleri takımın kongre üyesi, yönetim kurulu üyesi, cengaveri gibi davranırlar. Onların yanında o takıma laf edemezsiniz, televizyonlarda bile arı sokmuş gibi oluyorlar!
Yahu, silahşörlüğü bırakıp biraz da gazetecilik yapsanız!
Misal, Galatasaray, Alanyaspor maçının kural ihlali yapıldığı gerekçesiyle 65.dakikadan itibaren yeniden oynanması için Futbol Federasyonu’na başvuruyor. Bunu da Galatasaray’ın gönüllü koruyucu vasıflı muhabirleri değil, eski hakem Deniz Çoban ortaya koyuyor. Yazmıyorlar mı, yazamıyorlar mı, yazdırılmıyor mu bilemem ama gazetecilikte buna haber atlama deniyor. Her haliyle Galatasaray İdare Heyeti sizi kandırmış ki, bu bir ayıp!
*
Söz ayıptan açılmışken, futboldaki ayıplarımıza bir tane daha eklendi; ecnebi hakem tartışması!
80 milyonluk ülkeden futbolcu üretemiyoruz ama hakemde mi yetiştiremiyoruz da medyadaki hakem hortlaklarının servetlerinin üzerine servet koymasına kapı açıyoruz.
Kötü hakem yönetimlerine çare olarak yabancı hakem önerisi geldi. Yok efendim ‘VAR bari Avrupa’dan gelsin’miş!
Burada utanılası iki durum mevcut.
Birincisi, İngiltere’den hakem istenmiş, hakemler gelmek istememişler, nedense! Nedense artık!
İkincisi de haydi hakem getirdik, VAR masasında oturanla dil olarak hasıl anlaşacakları bilinmiyormuş. Öyle ya, İngiltere’nin 1 dakikada çözdüğünü, bizimkiler 6-7 dakikada ancak kararlaştırıyorlar. Bir de araya tercüman girerse! Hem süre uzar hem de bizim aslan basın tercümanın hangi takımın taraftarı olduğunu araştırır!
Hani şu Galatasaray’ın başvurusunu atlayan medya! Düşünsenize!
Allah sonumuzu hayretsin!

CEVAP VER