ABD’li ilaçlama ve yangın söndürme uçağı imalatçısı Air Tractor çalışanları ve Pratt & Whitney Canada temsilcileri AT-802 model 1000’nci uçağın teslimatını kutladı.

Air Tractor satıcısı Lane Havacılık, Brezilya temsilcisi Aero Globo Aeronaves aracılığıyla 802A-1000 seri nolu uçağın satışını gerçekleştirdi. Uçak, Brezilya bayrağının sarı, yeşil ve mavi renklerine boyandı. Grupo Moacir Smaniotto (GMS) Agronegocios aile çiftçilik şirketine teslim edilen uçak Teksas, Olney’den ayrılıp Brezilya’ya uçtu. Tipik bir yılda GMS, soya fasulyesi, mısır ve pamuk ekilen 44 bin 700 hektarlık tarlaları işliyor. Yeni AT-802A, şirketin 2019’da satın aldığı başka bir Air Tractor 502XP’ye katılacak.

3 BİN LİTRELİK İLAÇLAMA KAPASİTESİ

802 serisiyle çok yol kat ettiklerini söyleyen Air Tractor Başkanı Jim Hirsch, “1990’ların başında, ilk 802’ler üretildiğinde, kurucumuz Leland Snow uçağa baktı ve düşünmeden ‘Bunlardan muhtemelen 10 veya 12 tane yapacağız’ dedi. Leland, bugünkü dünya çapındaki dağıtımından ve başarısından gerçekten memnun olurdu.” dedi.

Prototip üzerinde çalışan ve 802’lerin ilk yıllarını inşa eden Sam Kilpatrick, “Kimsenin bunun ne kadar popüler olacağını gerçekten bildiğini sanmıyorum. Bir veya iki ayda bir 802 inşa edersek, gerçekten bir şeyler yaptığımızı düşünürdük. Şimdi bunu sadece birkaç gün içinde yapıyoruz.” dedi.

3 bin litrelik ilaçlama kapasitesiyle popülaritesi hızla artan 802 serisi, dünyanın en büyük tek motorlu tarımsal ilaçlama uçağı unvanına sahip. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER