Terörle mücadele eden Afganistan’da etkinliğini giderek artıran Afganistan Hava Kuvvetlerinin 2023 yılına kadar üç kat büyüyeceği öngörülüyor.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’un gelecekteki operasyonlardan sorumlu komutanı Hava Tuğgeneral Lance Bunch, terörle mücadelede etkili olan ve yeteneklerini artırmaya devam eden Afganistan Hava Kuvvetlerinin 2023 yılına kadar üç kat büyüyeceğini belirtti.

Salı günü gazetecilere demeç veren Tuğgeneral Bunch, 16 yıldır devam eden çatışmalarda operasyon düzenleyen Afgan kuvvetlerinin 2017 yılında koalisyon güçlerinden en az desteği almalarına rağmen büyük başarı gösterdiklerini söyledi.

Operasyonlara liderlik eden Afganistan Hava Kuvvetlerine tavsiyelerde bulunmak ve etkinliklerini artırmak için orada bulunduklarını belirten Bunch, terörle mücadelede kilit rol oynayan Afgan Hava Kuvvetlerinin 2023 yılına kadar üç kat büyüyeceğini dile getirdi.

Doğrudan destekle önemli hava operasyonları gerçekleştiren Afganistan, geçen yıla kıyasla bu yıl 500 sorti fazla saldırı gerçekleştirdi.

2018 SAVAŞ SEZONUNDA 8 AFGAN HELİKOPTER PİLOTU HAZIR OLACAK

UH-60 Black Hawk helikopterlerinden ilk dördünü Afgan Hava Kuvvetlerine teslim ettiklerini belirten General Bunch, 6 helikopter pilotunun da eğitimlerini tamamlayarak mezun olduğunu söyledi.

2018 savaş sezonunda 8 helikopter pilotunun hazır olacağını söyleyen Bunch, teslim ettikleri bu dört helikopterin 159 helikopter içindeki ilk parti olduğunu söyledi. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER