ABD Hava Kuvvetlerinin “Olağanüstü Operasyonlar Ekibi” İncirlik’te güvenlik nöbeti tutacak.

Adana İncirlik Üssündeki ABD Hava Kuvvetleri 39’ncu Güvenlik Kuvvetleri Bölüğüne bağlı olarak görev yapacak olan “Olağanüstü Operasyonlar Ekibi” ilk nöbetini 29 Aralık 2017 tarihinde tuttu.

75 kişiden oluşan ekip, üste yer alan yaklaşık 50 hassas bölgenin korunmasından sorumlu olacak.

Günde iki kez, vardiya değişimleri sırasında bir araya gelecek olan ekip yaklaşık üç ay önce üsse gelen ABD’li havacı askerlerden oluşuyor.

ABD’li ekip İncirlik’te görev alacakları süre içerisinde Türk Hava Kuvvetlerindeki muadilleriyle birlikte, üssün güvenliğinin stratejik seviyede korunması için görev yapacak.

Sağladıkları güvenliğin Türk Güvenlik Taburunun yeteneklerine ek olacağını belirten ABD Hava Kuvvetleri 39’ncu Güvenlik Kuvvetleri Bölük komutanı Yüzbaşı Alexander Parsons, “Türk Güvenlik Taburu İncirlik’teki tesisin güvenliğinden sorumlu olmasına rağmen herhangibir tehdidi ortadan kaldırmakta güçlü bir savunma duruşu sağlamak için güçlerini tamamlıyor ve destekliyoruz” dedi.

Türk ve ABD’li güvenlik ekip liderleri; sürekli iletişimin sağlanması ve güvenlik misyonunun tamamlanması amacıyla haftada bir kez toplanacak. (Haberola-Necdet Gürsoy)

ABD’li Tümgeneral İncirlik’te

1 YORUM

  1. 29 Aralık 2017 tarihinde Türkiye ve Rusya’nın S 400 füzeleri konusunda imzaları attıkları bir günde bu ekibin İncirlik’te nöbet tutmaya başlaması biraz manidar. Sembolik de olsa bir mesaj mı var acaba?

CEVAP VER