ABD Hava Kuvvetleri, Ulusal Hava Muhafızlarının gelecekteki iki yeni F-35 üssünü belirledi.

Wisconsin’deki Truax Field Ulusal Hava Muhafız Üssü ve Alabama’daki Dannelly Field Üssü F-35A Lightning II savaş uçaklarının gelecekteki iki üssü olacak.

2023 yılında açılması planlanan bu üslerdeki yaşlı F-16’ların yerini F-35A uçakları alacak.

ABD’NİN DÖRT HAVA ÜSSÜNDE F-35 SAVAŞ UÇAKLARI BULUNUYOR 

Filolarını 5’nci nesil uçaklarla yenilemek isteyen ABD Hava Kuvvetleri elindeki 4’ncü nesil uçakları da hem eğitim hem saldırı uçağı olarak kullanmaya devam etmek istiyor. 4’ncü ve 5’nci nesil uçaklar bu amaçla 2040 yılına kadar birlikte kullanılacak.

Nihai karar verilmemiş olmakla birlikte bu iki alternatiften Truax Field’a 2023 yılında, Dannelly Field’a da onu takip eden yıllarda F-35A üssü kurulmasına kesin gözüyle bakılıyor.

ABD Hava Kuvvetleri karar aşamasında; Idaho’daki Gowen Field Ulusal Hava Muhafızları Üssü, Michigan’daki Selfridge Ulusal Hava Muhafızları Üssü ve Florida’daki Jacksonville Hava Muhafız İstasyonu’nu da alternatifler arasında değerlendirse de bu üslerin seçilme şansı bulunmuyor.

F-35’ler için halihazırda seçilmiş bulunan üç aktif görev yeri ve bir Ulusal Hava Muhafız Üssü bulunuyor. Bunlar; Utah’taki Hill Hava Kuvvetleri Üssü, İngiltere’deki RAF Lakenheath Üssü, Alaska’daki Eielson Hava Kuvvetleri Üssü ve Vermont’taki Burlington Ulusal Hava Muhafızları Üssü. (Haberola-Necdet Gürsoy)

 

CEVAP VER