Textron Havacılık şirketi, programın ilk test ürünlerinin imalatına başlamasıyla birlikte, yeni yüksek performanslı tek motorlu, turboprop uçak Cessna Denali’nin geliştirme sürecinin başladığını duyurdu.

Temiz sayfa Denali; kapasite, pilot arayüzü, kabin deneyimi ve kullanım maliyetleri açısından en son teknolojiyi içerecek şekilde tasarlandı.

Geçen yaz Oshkosh Fuarında ilk kez tanıtılan Denali’nin mühendisleri ilk statik ve yorgunluk testi ürünlerinin üretimine başlamış ve yakıt sistemi testini başlatmışlardı.

ARKA KARGO KAPISI

Textron Havacılık, 53 inç genişliğinde 59 inç uzunluğunda arka kargo kapısı da dahil olmak üzere Denali’nin kapı test parçalarının imalatına başladı. Geniş arka kargo kapısı, özel görevlerde Denali’nin yeteneklerini artıracak.

BEŞ PALLİ PERVANE

General Electric 1240 şaft beygir gücünde (SHP) Turboprop motora sahip olan uçağın McCauley 105-inç, beş kanatlı kompozit pervanesi üzerinde testler de sürüyor. Program mühendisleri maksimum RPM, titreşim testleri ve kuş çarpma testlerinde pervane üzerindeki çalışmalarını başarıyla tamamladılar.

DÖRT YOLCUYLA LONDRA’DAN MOSKOVA’YA UÇABİLECEK

285 knot’luk seyir hızına ve full yakıtla 1,100 pound yük kapasitesine sahip olan uçak, bir pilot ve dört yolcuyla yüksek hızlı seyirde 1.600 deniz mili menzile sahip olacak ve Los Angeles’tan Chicago’ya, New York’tan Miami’ye ya da Londra’dan Moskova’ya uçabilecek.

CEVAP VER