2018 Formula 1 Şampiyonası’nın 7. yarışı olan Kanada GP öncesinde gerçekleştirilen 1. antrenman seansını Red Bull pilotu Max Verstappen ilk sırada tamamladı.

Lider takımların oldukça yakın olduğu ilk antrenman seansında Verstappen, 1:13.302’lik derecesiyle en hızlı isim olurken şampiyona lideri Lewis Hamilton, 1:13.390’lık derecesiyle 2. olarak, Red Bull pilotlarının ilk 2 sırada yer almasını engelledi.

Verstappen, seansın bitmesine yaklaşık yarım saat varken liderliğe yükseldi ve o bölümde Hamilton’dan yarım saniye daha hızlıydı. Ancak Verstappen daha da hızlanarak 1:13.302 elde etti ve seansın en hızlı tur zamanını kaydetti.

Verstappen hızlı turunu hiper yumuşak lastikle atarken, Hamilton ultra yumuşak lastiklerle Verstappen’in 0.88 sn gerisinde kaldı.

Daniel Ricciardo, yeni hiper yumuşak lastiklerle 3. olurken Mercedes’ten Valtteri Bottas’ı bir sıra geriletti. Bottas, Ferrari’den Sebastian Vettel’in son anda attığı hızlı tur ile bir sıra daha geriledi. Vettel seansı, liderin 0.272 sn gerisinde 4. tamamlarken takım arkadaşı Kimi Raikkonen 6. sırada kaldı.

Orta grup mücadelesinde en hızlı isim McLaren’dan Fernando Alonso oldu. McLaren’ın diğer pilotu Stoffel Vandoorne’un 9. olmasıyla takım ilk seansı güçlü bir şekilde noktalamış oldu.

Seansın orta bölümünde, Renault pilotu Nico Hulkenberg’in aracının pist üstünde durması nedeniyle kırmızı bayraklar sallandı ve çalışmalar durakladı. Renault, Hulkenberg’in aracını yoldan kaldırması için çok şey denetti ancak aracı hareket ettirme konusunda başarılı olamadılar. Bu yüzden seans durduruldu ve Renault aracı çekici ile kaldırıldı.

Renault’nun diğer pilotu Carlos Sainz, 8. olarak McLaren pilotları arasında yer alırken ilk 10’u tamamlayan isim Toro Rosso’dan Pierre Gasly oldu.

Yerel kahraman Lance Stroll, son 30 dk’ya girildiğinde Şampiyonlar Duvarı’nda vurarak sol arka lastiğini patlattı. Stroll, bu şekilde pite ulaştı.

Bunların dışında seans, son birkaç dakikaya kadar oldukça olaysız geçti. Son bölümde Marcus Ericsson 8. virajda spin attı, Sergey Sirotkin 6. virajda spin atarak bariyerlere vurdu. Brendon Hartley 1. virajda pist dışına çıktı. Son dakikalarda Alonso ile Raikkonen arasında yaşanan mücadele de seansın renkli anlarından oldu. (tr.motorsport)

 

CEVAP VER