TCG NUSRET (N-16), Nusret Mayın Gemisi’nin 8 Mart 1915 tarihinde gerçekleştirdiği tarihi mayın döküşünü anmak maksadıyla Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem ile diğer sivil-askeri erkanın katılımıyla Erenköy Koyu’nda 8 Mart 2017 tarihinde seyir ve tören gerçekleştirildi.

102 yıl önce gerçekleştirilen tarihi mayın hattı üzerine çelenk bırakılan törende TCG NUSRET gemisinde Çanakkale Deniz Savaşları hakkında canlı anlatımlar ve video sunumları ile tarihe bir yolculuk yapıldı.

Ayrıca; Çanakkale Deniz Müzesi’nde “Çanakkale Deniz Savaşları ve Şehit Üsteğmen Hasan Hulusi Efendi” temalı serginin açılışı yapıldı. 18 Mart 1915 tarihinde Dardanos Bataryasında şehit olan batarya komutanı Üsteğmen Hasan Hulusi Efendi’nin torunu Sayın Erol YALIN’ın da katıldığı ve özenle hazırlanan Çanakkale Savaşları’na ışık tutan sergide; Dardanos Bataryası Komutanı Şehit Üsteğmen Hasan Hulusi Efendi’ye ait çeşitli eşyalar ve objeler, Çanakkale savaşları ile ilgili eserler, Atatürk’ün Çanakkale’ye yaptığı ziyaretlerle ilgili fotoğraflar ve basında çıkan haberler ile asker ressam Mehmet Ali Laga tarafından çizilen ve dönemi yansıtan resimler bulunmaktadır.

CEVAP VER