KKTC’de Milli Mücadele Madalyaları’nın dağıtımına, 9 Kasım’da Başbakanlık’ta düzenlenecek törenle başlanacak.

KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün’ün üzerinde büyük hassasiyetle durduğu ve Hükümetin göreve geldiğinde vereceğini duyurduğu “Milli Mücadele Madalyaları”nın dağıtımında son aşamaya gelindi.

Başbakanlık’ta 9 Kasım’da düzenlenecek ve Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün katılacağı temsili törende, rozet ve beraatlarının ilk dağıtımı yapılacak. 55 bin adet basılacak olan “Milli Mücadele Madalyaları” daha sonra duyurulacağı şekilde hak sahiplerine dağıtımına başlanacak.

Başbakanlığın önerisi ve Bakanlar Kurulu’nun kararı ile ilgili tüzük uyarınca, Milli varoluş mücadelesine canları ve kanları ile destek vererek, bağımsızlığının ve egemenliğin kazanılmasında emeği olan yaklaşık 55 bin civarında kişiye, bu mücadelenin anısına ve koydukları katkının bir nişanesi olarak, yıllardır dört gözle bekledikleri Milli Mücadele Madalyası, rozeti ve beraatı verilecek.

Madalya, rozet ve beraatlar, 1955-1 Ağustos 1976 tarihleri arasında ve Barış Harekatı’nda görev yapan mukavemetçi, mücahit, gazi, malul gazi, hadise kurbanı ile şehitler için verilecek. Hayatta olmayan hak sahiplerinin madalyaları mirasçılarına verilecek.
Başbakanlık’ta 9 Kasım’da düzenlenecek ilk törende, milli mücadele görev almış derneklerin Başkan ve bir temsilcisine madalyaları verilecek.

Törene, Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği, KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Emekli Astsubaylar Derneği, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Emekli Subaylar Derneği, Türk Barış Kuvvetleri Gaziler Derneği, Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, Emekli Mücahitler Derneği, Erenköy Mücahitler Derneği, Mücahit Komutanları Derneği, Sönmezliler Ocağı ve KKTC Parlamenterler Birliği Başkan ve bir temsilcileri katılacak.

Madalyaların hak sahiplerine dağıtımına, belirlenen program dahilinde ilerleyen tarihlerde yapılacak duyurularda belirtileceği şekilde devam edilecek. Madalyalar Yurtdışı Temsilciliklere de gönderilerek, temsilciliklerde madalyaların hak sahiplerine dağıtımı yapılacak.

CEVAP VER