Seçmenler tarafından aday gösterilecek Cumhurbaşkanı adaylarından başvurusu kabul edilen 11 adayın 100 bin imza toplama yarışı 22 Mart itibariyle start aldı. Adayların 27 Mart akşamına kadar 100 bin imza toplamaları gerekiyor.

Adaylara imza vermek isteyen Ankaralı seçmenler de, Kavaklıdere, Kızılırmak Caddesi No:9’daki Ankara İl ve Merkez İlçe Seçim Kurullarına başvurabilecekler.

22-27 Mart tarihlerinde 08.00 – 20.00 saatleri arasında ilgili ilçe seçim kurulu başkanlıklarına başvurarak imza verilebilecek. Ayrıca, alınan kararla, saat 20.00 itibarıyla sırada bekleyenlerin tespiti yapılarak bu kişilerin de imza işlemleri tamamlanacak.

İMZA VERME İŞLEMİ YAKLAŞIK 10 DAKİKANIZI ALIYOR

22 Mart akşam saatlerinde imza verebilmek için Kızılırmak Caddesi’ndeki YSK binasına doğru yola koyuldum. Güvenliği sağlamak üzere görevlendirilen polis memurları sokağın yüzlerce metre ilerisinden başlayarak YSK binasına kadar olan yolun her iki tarafında, ayrıca binanın içerisinde gerekli önlemleri almışlardı. Bina önüne yerleştirilen metal bariyerlere ulaşınca polis tarafından üst aramasından geçirildik. Bu bariyerler sayesinde imza verecek olan seçmenlerin düzenli bir şekilde binaya doğru yönlendirilmesi sağlanmış.

Binanın farklı katlarında Ankara’nın farklı ilçe seçim kurulları yer alıyor. Bu kurullar önünde 4-5 kişiyi geçmeyen kuyruklar oluşturan seçmenler de birkaç dakikalık bekleyişin ardından içeriye alınıyorlar.

Bir dakikalık beklemenin ardından bana sıra geldiğinde odaya girdim. Bilgisayar başındaki kadın görevli kimlik kartımı alarak kontrol etti. Daha sonra bilgisayar ekranında alt alta sıralanmış şekilde, Hilmi Özden, Halil Murat Ünver, Yakup Türkal, Ahmet Özal, Sinan Oğan, Muharrem İnce, Doğu Perinçek, Fatih Erbakan, İrfan Uzun, Davut Turan ve Erkan Trükten’den oluşan 11 adaydan hangisini tercih ettiğimi sordu. Birden fazla aday için imza verip veremeyeceğimi sordum. Bu adaylardan sadece biri için imza verebileceğimi söyledi. “Kayıtlı olduğum ilçe dışında diğer katlardaki ilçe seçim kurullarında da imza verebilir miyim?” diye sorduğumda bunun mümkün olmadığını, zaten o ilçelerin listelerinde benim ismimin bulunmayacağı söylendi.

Odada başka çalışanlar ve oy kullananlar da olduğu için alçak sesle seçimimi söyledim. Kadın memur seçtiğim ismi iki kez yüksek sesle tekrar etti. Ben şaşırmış bir şekilde, “Kimi seçtiğimin odadaki diğer kişiler tarafından duyulması normal mi?” dedim. “İstediğiniz doğru aday için imza verdiğinizden emin olabilmemiz için bunu yapmak zorundayız.” dediler. Daha sonra yazıcıdan iki nüsha çıktı alarak hangi adaya imza verdiğimi buraya elle yazmamı ve ismimin altına imza atmamı istediler. İşlemi yapan kadın memur da her iki nüshayı imzalayıp birini bana verdi. Ayrıca bu evrakın taranarak dijital ortama da aktarılacağını söyledi. Fazla sıra olmadığı için yaklaşık 10 dakika içinde imzamı atıp dışarı çıkmış oldum.

Belirlenen kriterleri yerine getirerek başvurusu kabul edilen bu 11 adayın tamamının 100 bin oy sınırını aşarak seçime katılmasını ve çok sesli demokratik bir seçimin yapılmasını arzu ediyorum. İmza vermek için beş günlük sürenin henüz başındayız. Bulunduğumuz ilde kayıtlı olduğumuz ilçenin seçim kurullarına giderek bu 11 adayın da Cumhurbaşkanlığı seçimine katılmasına destek verelim. 14 Mayıs seçim günü geldiğinde de halkın teveccühü ve adayların alın teriyle iyi olan kazansın, Türkiye kazansın.

CEVAP VER