Madame Tussauds İstanbul, Türkiye’nin ilk kadın askeri pilotu Sabiha Gökçen’in 104’üncü doğum gününü kutladı. Havacılık sevdalıları Sabiha Gökçen ve uçağıyla fotoğraf çektirmenin keyfini yaşadı.

Kısa süre önce İstiklal Caddesi üzerinde yer alan Grand Pera binasının ilk iki katında 2 bin metrekarelik bir alanda açılan dünyanın en ünlü balmumu müzesi Madame Tussauds İstanbul, Türkiye’nin ilk kadın askeri pilotu Sabiha Gökçen’in doğum gününü kutladı. 2001 yılında hayatını kaybeden Sabiha Gökçen’in uçuş şapkası ve uçağı ile birlikte fotoğraf çektiren hayranları doğumunun 104’üncü yılında da havacılığın öncü ismini yalnız bırakmadı. 1913 yılında doğan ve hayatı boyunca yaptığı çalışmalarla ülkemizde havacılığın gelişmesine büyük katkıları bulunan Sabiha Gökçen, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi sekiz çocuğundan biriydi.

Yıldızlara dokunun

Madame Tussauds İstanbul’da tarih, kültür sanat, bilim, spor ve eğlence alanlarında 55 ünlü ismin balmumu figürleri bulunuyor. Figürler arasında Mustafa Kemal Atatürk, Mevlana, Zeki Müren, Barış Manço, Arda Turan, Angelina Jolie, Brad Pitt, Beren Saat, Kıvanç Tatlıtuğ, Justin Bieber, David Bechkam, Madonna ve Michael Jackson gibi birbirinden ünlü isimler yer alıyor. İnteraktif ve eşsiz bir eğlence sunan Madame Tussauds İstanbul’da, ziyaretçiler yıldızların figürlerini yakından inceleme, dokunabilme ve birlikte fotoğraf çekme imkanını yakalıyor.

CEVAP VER