Survivor 2017 şampiyonu dün gece geç saatlerde belli oldu. Serhat Akın’ın elenmesinin ardından Ogeday Girişken ve Adem Kılıçcı finale kalan isimler olmuştu. Kıbrıs’ta bir otelde yapılan finale tüm yarışmacılar katıldı. Özel görüntülerin yayınlandığı gecede duygusal anlar yaşandı. Yapılan halk oylaması sonrasında Survivor birincisi ilan edildi.

Survivor’ın şampiyonu dün geceki Kıbrıs finalinde belli oldu. Beş ay süren ve 28 kişiyle başlayan Survivor büyük finalinde iki isim birincilik için sms oylamasına çıktı. Ogeday ve Adem arasında yapılan oylama sonucunda bir isim Survivor 2017’nin şampiyonu ilan edildi. Şampiyon olan isim büyük ödül için kurduğu hayali de paylaştı.

‘KARDEŞİMİN İSMİNİ VERECEĞİM’

Survivor’da yarışmayı kazanan ismi Acun Ilıcalı açıkladı. Survivor 2017 şampiyonu Gönüllüler yarışmacısı Ogeday Girişken oldu.
Sonucun açıklanmasından sonra gözyaşlarına boğulan Ogeday, duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Ben buraya gelmeden önce bir arkadaşıma söz vermiştim hiç bir zaman dile getirmedim, duygu sömürüsü olarak anlaşılmasın diye. Kazandığım takdirde arkadaşlarım Hereke Sümer Spor diye yeni bir kulüp kurdular. Onlara bir tekne alma sözü vermiştim ve kardeşim olan Muhammed Canşi’nin adını vereceğim demiştim. Arkadaşlarıma ve kardeşime verdiğim bu sözü tuttum. “ dedi. Muhammed Canşi, Ogeday’ın kürek takımından arkadaşıydı ve geçirdiği trafik kazasında 25 yaşında hayatını kaybetmişti.

OGEDAY GİRİŞKEN KİMDİR? 

Ogeday Girişken 1992 yılında Adana şehrinde doğdu ve beraberinde eğitim hayatına orada devam etti. Ancak üniversite eğitimi için girdiği bir sınav sonucunda bir başarı elde etti ve Marmara Üniversite’ sinde Beden Eğitimi ve spor öğretmenliği bölümünü okumaya hak kazandı. Daha sonrasında lisans eğitimini tamamladı. Sporcu kimliği ile sık sık adından söz ettiren Ogeday o yıllarda da ilgililer tarafından dikkat topladı ve beraberinde kürek sporu dalında Fenerbahçe ‘ de lisanslı bir sporcu olarak on yıl kadar kürek takımında yer aldı. Erken yaşlarda kürek sporuna gönül veren Ogeday  ülkemize sayısız şampiyonluklar getirerek başta ailesini ve ülkesini oldukça onurlandırdı. Dünya sıralamalarına adını kazıyan Ogeday Girişken 2017 yılında başlayacak olan Survivor takımına seçildi.

CEVAP VER