Deniz Kuvvetleri Komutanlığının planlı tatbikatlarından olan DENİZKURDU-2017 Tatbikatı; Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele’nin sevk ve idaresinde 13-26 Mayıs 2017 tarihleri arasında Marmara, Ege ve Doğu Akdeniz’de başarıyla gerçekleştirildi.

Tatbikata Deniz Kuvvetleri Komutanlığından 14 Fırkateyn, 6 Korvet, 9 Denizaltı, 17 Hücumbot, 6 Mayıs Avlama Gemisi, 4 Karakol Botu, 13 Yardımcı Sınıf Gemi, 19 Helikopter, 4 Deniz Karakol Uçağı, Sahil Güvenlik Komutanlığından 1 Arama Kurtarma Gemisi ve 1 Sahil Güvenlik Helikopteri ile Hava Kuvvetleri Komutanlığından av bombardıman uçakları, erken ihbar uçağı ve hedef çekme uçağı katıldı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ile 18 ülkeden askeri ataşeler, 23 Mayıs 2017 tarihinde Marmaris açıklarında icra edilen DENİZKURDU-2017 Tatbikatının Seçkin Gözlemci Gününe iştirak ettiler.

Seçkin Gözlemci Günü faaliyetleri kapsamında; SH-70 helikopterlerinden hareketli insansız suüstü hedefine HELLFIRE Güdümlü Mermisi ve münfesih bir gemiye milli imkânlarla üretilen Harp Başlıklı TEMREN Güdümlü Mermisi atışları gerçekleştirildi.

Bunun yanında; fırkateyn, korvet ve hücumbotlar tarafından suüstü atışları, deniz karakol uçağından eğitim torpidosu atışı, Sualtı Taarruz (SAT) Timleri ile Sualtı Savunma (SAS) Timlerinin gösterisi, fiili mayın imhası ve denizde akaryakıt ikmali gerçekleştirildi, değişik harekât nevilerinde Türk Deniz Kuvvetlerinin ulaştığı harbe hazırlık seviyesi sergilendi.

Ayrıca, tatbikat kapsamında 16-19 Mayıs 2017 tarihleri arasında; Aksaz, Bodrum, Bozcaada, Çanakkale, Çeşme, Datça, Dikili, Edremit, Enez, Fethiye, Foça, Gökçeada, Güllük, İzmir, Kuşadası ve Marmaris limanları ziyaret edildi. Liman ziyaretleri esnasında gemiler 5250 vatandaşımız tarafından ziyaret edildi ve aziz şehitlerin emaneti olan 257 şehit yakını ile kahraman gaziler gemilerde ağırlandı.

Gemilerin üslerine avdet etmesiyle tatbikat bugün sona erdi.

CEVAP VER