Brezilyalı uçak imalatçısı Embraer, Phenom 300 hafif iş jeti için tıbbi tahliye çözümü sunan Phenom 300MED’i duyurdu.

Embraer, Phenom 300 serisi uçaklarıyla tıbbi tahliye (Medevac) çözümü sunmak üzere umlaut ve Aerolite ile ortaklık kurdu. Hem sivil hem de devlet uygulamaları için ideal bir çözüm olarak tasarlanan uçak için yeni bir ek tip sertifikası geliştirildi.

Phenom 300MED bir ya da iki sedye, bir kuvöz ve ek tıbbi ekipman taşıma yeteneğine sahip olacak. Uçakta ayrıca hastane tipi donanım ve finisaj yeralacak.

Phenom 300MED serisinde Embraer ve umlaut’un uçak mühendisliği, tadilat ve sertifikasyon konusundaki yetkinlikleriyle Aerolite’in tıbbi ekipmanların iç mekân tasarımı, mühendisliği, üretimi ve kurulumundaki tecrübesinden yararlanılacak.

Phenom 300MED, hem sağlık hizmeti sağlayıcılarının hem de hastaların çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak üzere hızlı ve kolay bir şekilde yapılandırılmak üzere tasarlandı.

Mevcut sağlık krizi göz önüne alındığında, dünya standartlarında iki Medevac çözüm ortağıyla çalışmaktan gurur duyduklarını belirten Embraer Executive Jets Başkanı ve CEO’su Michael Amalfitano, “Bu benzeri görülmemiş hava ambulans çözümü için hemen sipariş almaya başlıyoruz.” dedi.

Uçağın 6 bin 600 fit kabin irtifasıyla sınıfının en iyileri arasında yeralması yolcular ve mürettebat için daha fazla oksijen temin edilmesi anlamına geliyor. Bu özellik, sağlık personeli ve hasta bakımı için gerekli olan daha sağlıklı bir uçuş deneyimi sunacak.

2009 yılının Aralık ayında pazara girdiğinden bu yana 550’den fazla uçağın teslim edildiği Phenom 300 serisi bir milyonu aşan uçuş saatine ulaşmış durumda. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER