ABD’li uçak imalatçısı CubCrafters, yeni üretim 1000’nci uçağını teslim etti.  Havadan yangınla mücadele şirketi Bridger Aerospace’e teslim edilen ve yangın söndürme filosunun renklerine boyanan CC19-215 XCub tipi uçak, CubCrafters için önemli bir dönüm noktasına işaret ediyor.

Bridger Aerospace’in Bozeman, Montana’daki tesislerinde uçağı teslim alan şirket CEO’su Tim Sheehy, “Bridger Aerospace ve CubCrafters’ın, ABD Ordusu için bir proje üzerinde birlikte çalıştığımız 2016 yılına kadar uzanan bir ilişkisi var. Yangın sezonunda sık sık Washington, Yakima’daki fabrikalarının yakınında bulunuyoruz ve CubCrafters ekibinin tamamının havacılığa olan tutkusuna her zaman hayran kalmışımdır. 1000’nci uçağı filomuza katmaktan onur duyuyorum. Bu tür uçakların özellikle Montana gibi sınırlı havacılık altyapısına sahip uzak bölgeler için sağladığı fayda muhteşem ve bu, CubCrafters’ın birinci sınıf amiral gemisi modelidir. Batı Amerika’yı orman yangını tehdidinden koruma misyonumuzu desteklemek için bunu kesinlikle iyi bir şekilde kullanacağız.” dedi.

CC19-215 XCUB, CUBCRAFTERS’IN AMİRAL GEMİSİ 

CubCrafters Başkanı ve CEO’su Patrick Horgan, 1000’nci yeni üretim uçak teslimatının, CubCrafters’ın Genel Havacılıkta sınıfının en iyisi dağlık bölge uçak üreticisi konumunu teyit ettiğini belirtti.

Boya şemasını Bridger Aerospace, Canadair CL-415 “Super Scooper” yangın söndürme uçağı filosundan alan CC19-215 XCub, CubCrafters’ın amiral gemisi durumunda. En büyük motor, çift elektronik ateşlemeli 215 HP Lycoming IO-390 ve en iyi aviyonik, otopilotlu modern, hafif Garmin cam panel ile XCub, tüm CubCrafters filosunun en kullanışlı yüküne, en iyi menziline ve en yüksek hızına sahip. Tamamen FAA sertifikalı uçak, kişisel eğlence amaçlı kullanım, ticari kullanım amaçları, uçuş eğitimi ve Devlet kullanımı için satışa sunuluyor.

Üretilen 1000 yeni CubCrafters üretim uçağına ek olarak Şirket, 43 yıllık tarihi boyunca yüzlerce kırsal uçak kiti ve klasik Piper Super Cub’a yönelik sayısız büyük yeniden inşa ve yükseltme teslim etti. (kaynak:haymanagazetesi.org)

CEVAP VER