Dünya Hava Sporları Federasyonu (FAI) organizasyonuyla Yunanistan’da düzenlenen F3P Radyo Kontrollü Salon Akrobasi Model Uçak Dünya Kupası sona erdi. Yarışmacılar ağırlığı 300 gramı geçmeyen modelleriyle önceden belirlenen manevra dizisini en yüksek hassasiyetle tamamlama mücadelesi verdi.

17-23 Mart 2019 tarihleri arasında Girit Adası’nın en büyük kenti Kandiye’de gerçekleştirilen müsabakalara 14 ülkeden 41 sporcu katıldı.

Sportif hava modelcilerini biraraya getiren yarışmada genel klasman lideri Avusturyalı Gernot Bruckmann olurken takım halinde şampiyonluk Fransa’nın oldu.

40 GRAM AĞIRLIĞINDA MODELLER VAR

Kanat açıklığı ve uzunluğunun 2 metreye kadar olmasına izin verilen F3P modellerinin ağırlığı 300 gramı geçemiyor. Herhangibir emisyon üretmeyen ve 42 voltu geçmeyen her çeşit güç kaynağının kullanımına izin verilen yarışmada modeller genellikle köpük, karbon fiber ya da mylar’dan üretiliyor.

Dünya şampiyonası düzeyinde, olağanüstü kalitede modellerin yeraldığı yarışmada ağırlığı 40 gramın altındaki modellere rastlamak da mümkün. (Haberola-Necdet Gürsoy)

Yarışmanın resmi sonuçları şöyle:

Genel Klasman:

1. Gernot Bruckmann (Avusturya)

2. Donatas Pauzuolis (Litvanya)

3. Julien Hecht  (Fransa)

Takım Sıralaması:

1. Fransa

2. Avusturya

3. Amerika

CEVAP VER