Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Antalya’daki ilk etabını Soudal-Quick Step’ten DSM-Firmenich-PostNL’e transfer olan Hollandalı yıldız Fabio Jakobsen kazandı. Bu onun yeni takımındaki ilk galibiyetiydi. Sacha Weemaes (Bingoal WB) ve Simon Dehairs (Alpecin-Deceuninck) sprint finişinde podyumu tamamladı.

10 kilometrelik mücadelenin ardından 7 bisikletçi kaçışa girdi: Marce Camprubi (Q36.5), Jambaljamts Sainbayar (Burgos BH), Filippo Ridolfo (Novo Nordisk), Julian Borresch (Rembe), Emre Yuca (Sakarya BB), Aljaz Turk (Adria Mobil) ve Tomasz Budzinski (Mazowscze Serce Polski). Bora-Hansgrohe ve DSM-Firmenich-PostNL pelotonun temposunu arttırana dek iki buçuk dakika avantaj elde ettiler. Ara sprint’i 49. km’de Sainbayar kazandı. Yuca ve Budzinski kaçışı bırakırken, Michal Pomorski (Mazowscze Serce Polski) ve Mehmet Kanat (Spor Toto) pelotona bir atak yaptı. Pomorski aradaki farkı kapatabilen tek kişiydi ve 91. kilometrede günün tek KOM sprintini kazandı. Bu, ona TUR’un ilk kırmızı mayosunu getirdi ve bu onuru günün orijinal kaçış grubundan almış oldu.

115. kilometrede Vinzent Dorn’un (BikeAid), Paul Wright (Rembe) ve Ramazan Yılmaz’ın (Adria Mobil) önünde birinciliği aldığı Türkiye Güzellikleri kapısı öncesinde kaçış çoktan yakalanmıştı. Mark Cavendish, Fabio Jakobsen ve Sam Welsford için son sprint için öne gelirken takım arkadaşlarının tekerini kaybettiler. Fakat Hollandalı bir şekilde kendi yolunu çizdi ve etabı kazanmayı başardı. Alpecin-Deceuninck’ten Simon Dehairs ve Jensen Plowright’ın tekerleri, onun pusulasıydı.

4 Mayıs’ta Torino’da başlayacak Giro d’Italia öncesinde Jakobsen, bu rahat zaferi memnuniyetle karşıladı.

CEVAP VER