Altındağ Belediyesi’nin restore ederek Ankara’ya kazandırdığ Hamamönü, yeni bir kitap kafeye kavuştu. Yeni Dünya Vakfı bünyesinde hizmet vermeye başlayan kitap kafenin açılışını Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptı. Açılışa Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki de katıldı.

Gün içerisinde binlerce Ankaralıyı ağırlayan Hamamönü, tarihi dokusu ve kültürel mimarisiyle ziyaretçilerden tam not alıyor. Tarim ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli’yi ağırlayan Hamamönü’nde bu kez bir kitap kafenin açılışı gerçekleştirildi. Kitap okumanın önemi üzerinde duran Bakan Pakdemirli, bilinçli nesillerin yetişmesinde bu tür mekanların önemli rol oynadığını ifade etti.

Hamamönü’nün Ankara’da kültür, sanat ve edebiyatın merkezi haline geldiğini görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Başkan Tiryaki, bu tür mekanların çoğalmasını dilediğini belirtti.  Başkan Tiryaki’ye kendilerine gösterdiği duyarlılık sebebiyle teşekkür eden Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı Mahmut Göksu ise açtıkları bu kültür ocağıyla birlikte Hamamönü’nde artık daha çok kitap okunacağını dile getirdi.

CEVAP VER