Red Bull Air Race 2018 sezonunun son yarışında dünya şampiyonunu belirleyecek olan ABD, Fort Worth etabı antrenman seansıyla başladı.  

Master Class kategorisinde genel klasman tablosunun ilk üç sırasında yeralan ABD’li Michael Goulian, Çekyalı Martin Sonka ve Avustralyalı Matt Hall’ün dünya şampiyonluğu için mücadele edeceği yarışın birinci antrenman turu Texas Motor Speedway pistinde düzenlendi.

Martin Sonka, ilk seansta 51.249’luk bir zamanla en üst sıraya yerleşen isim oldu. Sonka’nın hemen ardında 51.473’lük zamanıyla İspanyol Juan Velarde yeraldı. Liderin 0.495 saniye gerisinde kalan bir diğer Çekyalı Petr Kopfstein seansı üçüncü sırada tamamladı.

PİLONA ÇARPAN WINGLET HASAR GÖRDÜ

Şampiyona lideri Michael Goulian, 52.110’luk bir süre ile altıncı oldu. Ancak uçağının winglet olarak adlandırılan kanat ucunu pilona çarparak zedeleyen Amerikalı pilot, yapılacak tamiratı gerekçe göstererek ikinci antrenman seansına katılmama kararı aldı.

Dünya Şampiyonluğunun üçüncü adayı Avustralyalı pilot Matt Hall ise uçağındaki elektrik arızası nedeniyle istediği dereceyi elde edemedi ve kendini dokuzuncu sırada buldu. (Haberola-Necdet Gürsoy)

Şampiyonluk düğümünü Sonka çözdü

CEVAP VER