Martin Sonka, spor tarihinin en çekişmeli yarışlarından birini kazandı.

Sezonun son yarışı olan ABD, Fort Worth etabını kazanarak 2018 Dünya Şampiyonu olan Master Class pilotu Martin Sonka, adını Red Bull Air Race tarihine altın harflerle yazdırmayı başardı.

Yarışı kazandığı takdirde Texas Motor Speedway’den Dünya Şampiyonu olarak ayrılacağının bilincinde olan Sonka, yarış gününde sıkı bir çalışma temposu sergiledi.

14’lü turda Fransız Nicolas Ivanoff ve 8’li turda şampiyona lideri Michael Goulian ile karşılaşan Sonka, Final 4 turunda ABD’li Kirby Chambliss, İngiliz Ben Murphy ve Avustralyalı Matt Hall ile mücadele etti.

SONKA, PARKURA SON SIRADA ÇIKTI

Gün içinde değişen hava koşullarının etkili olduğu dörtlü finalde ilk sırada uçan Kirby Chambliss 54.064’lük rekabetçi bir zaman belirledi.

Parkura ikinci olarak Ben Murphy girdi. Ara zamanlarda Chambliss’ten hızlı olan Murphy bitiş çizgisinde geride kaldı.

Şampiyonluk adaylarından Matt Hall parkura çıkan üçüncü isim oldu ve 53.100’lük bir zaman elde etti.

Son sırada parkura çıkan ve kaybedecek bir şeyi olmadığının farkında olan Martin Sonka için pistte herşey yolunda gitti. 52.796’lık bir zamana imza atan Sonka, hem yarışı hem de 2018 Dünya Şampiyonluğunu kazanan isim oldu.

Martin Sonka şampiyonluğu eşiyle kutladı

İnanılmaz bir sezon geçiren Martin Sonka, iki diskalifiye ile başladığı sezonu bu yarış da dahil dört yarışı kazanarak tamamladı. (Haberola-Necdet Gürsoy)

https://www.facebook.com/redbullairrace/videos/585489948560727/?t=10

CEVAP VER