Referanduma 2 gün kala Başbakan Binali Yıldırım Altındağ’a geldi. Altındağ Belediyesi’ne ait Altındağ Kültür Sarayı’nda sivil toplum kuruluşlarıyla buluşan Başbakan Binali Yıldırım’a,  Ak Parti Ankara milletvekillerinin yanı sıra, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki de eşlik etti.

Verilen karar ülkemiz ve milletimiz için en iyi karar olacak

Başbakan Yıldırım, “2003’ten bugüne sivil toplum örgütlerine üye sayısı iki kattan fazla arttı. 5 milyon üye varken bugün 11 milyon üye var” dedi. Başbakan Binali Yıldırım, “Pazar günü vatandaş sandığa gidecek ve bir karar verecek. Verilen karar ülkemiz ve milletimiz için en iyi karar olacak. Biz bazıları gibi hayır verenleri denize dökeceğiz demiyoruz. Biz şunu söylüyoruz: Türkiye bundan sonra 1982 yılı darbe anayasası ile yoluna devam mı edecek. Yoksa ülkemizi muassır medeniyetler seviyesine taşıyacak milletiyle yeni bir sözleşme mi yapacak” dedi.

Getirilen değişikliğin bir hükümet sistemi değişikliği olduğunu ifade eden Başbakan Yıldırım, “Türkiye’nin rejim meselesi 1923’te bitmiştir. Ankara başkenttir. Dili Türkçe’dir. Bayrağı al yıldızlı Türk Bayrağıdır” ifadelerini kullandı.

 

CEVAP VER