Frig uygarlığının başkenti Gordion’un UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınması için düzenlenen Uluslararası Gordion Yarı Maratonu rekor sayılabilecek bir katılımla Ankara’nın Polatlı ilçesinde koşuldu.

Gordion Antik Kenti’nin Dünya Mirası Listesine girmesini ve bu konuda farkındalık oluşturulmasını hedefleyen ’Uluslararası Gordion Yarı Maratonu’ Ankara’nın Polatlı ilçesinde start aldı. Türkiye genelinden ve farklı ülkelerden yüzlerce sporcunun katıldığı Gordion Yarı Maratonu; Gordion Antik Kenti’nin UNESCO Dünya Mirası geçici listesinden ana listeye alınmasında büyük pay sahibi olacak.

Sporcuların kıyasıya mücadelesine sahne olan 21 kilometrelik Gordion Yarı Maratonunun yanısıra 10 kilometre Frig koşusu ve çocuklar için 124 metrelik minikler Tümülüs koşusu gerçekleştirildi. 21 kilometrelik yarı maratonu Etiyopyalı Argachev Assefa Tola kazandı.

TARİHİ MEKANLAR SPORA EVSAHİPLİĞİ YAPTI  

Yaklaşık 800 atletin katıldığı ve Frig Kralı Midas’ın mezarının bulunduğu Tümülüs önünde başlayan maratona Etiyopyalı sporcular da yoğun ilgi gösterdi. Polatlı Belediyesi ve Polatlı Ticaret Odası destekli maratona Türkiye Atletizm Federasyonu yöneticileri de katıldı.

10 kilometrelik koşuya eski atletler Veli Ballı, Mehmet Yurdadön, Zeki Atlı, Nejdet Ayaz, Zeki Öztürk, Haydar Doğan, Gazi Aşıkoğlu, Abdülkadir Türk, Ülker Kutlu, Serap Aktaş, Yavuz Şap ve Mehtap Sızmaz da katılım gösterdi.

21 kilometrelik yarı maratonu erkeklerde Etiyopyalı atlet Argachew Assefa Tola, kadınlarda ise Bahar Doğan birincilikle bitirdi. 10 kilometrelik koşuda ise erkeklerde Ahmet Alkanoğlu, kadınlarda Elif Mert birinci oldu.

YARIŞ SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

“Gordion Yarı Maratonu” Polatlı’da koşulacak

CEVAP VER