Ankara’nın Polatlı ilçesinde yer alan Gordion Antik Kenti’nin UNESCO Dünya Mirası Listesine girebilmesine katkıda bulunmayı amaçlayan 1. Gordion Yarı Maratonu  ve 10K Koşusu 6 Mayıs Pazar günü koşulacak. Tarihi mekanlarda gerçekleştirilecek maraton, Ankara-Ankamall AVM’de  bugün düzenlenen bir etkinlikle tanıtıldı.

Polatlı Belediyesi/POTA ve Türkiye Atletizm Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen koşu Gordion Antik Kenti ve Tümülüslerin bulunduğu alanda ve asfalt yol koşusu şeklinde gerçekleştirilecek.

“MARATON TÜRKİYE” FARKIYLA

Şule Çınar, Birsen Aktugan ve Hilal Oğuzer üçlüsünün katılımıyla oluşturulan “Maraton Türkiye” ekibi etkinliğin tanıtımına önemli katkı sağlayacak. Ülkemizde pek tanınmayan fakat yurtdışında “yardımseverlik ve farkındalık” koşuları başlığı altında yoğun ilgi gösterilen kavramı tanıtmak ve yaygınlaştırmak için oluşturulan “Maraton Türkiye” Ankamall’deki etkinliklerde de yerini aldı.

FARKINDALIK KOŞUSU

Bu yıl 6 Mayıs’ta ilk kez yapılacak olan Gordion Maratonu’nun saat 13.00’de başlayacağını söyleyen “Maraton Türkiye” temsilcisi Birsen Aktugan; bu koşunun Gordion’un UNESCO Dünya Mirası Listesine katılması amacıyla yapılan bir farkındalık koşusu olduğunu belirtti.

Şu anda UNESCO’nun geçici listesinde bulunan Gordion Antik Kenti’nin ana listeye alınması için bu tür farkındalık etkinlikleri yapılması gerektiğini vurgulayan Aktugan; “Bu nedenle Polatlı Belediyesi böyle bir aktivite oluşturmak istedi. Bu sene ilkini yapıyoruz. Beklediğimizin çok üstünde ilgi oldu gerçekten. Çünkü tarihi bir alanda yapılıyor. Tarihi alanda maraton çok az. 124 tane tümülüsün bulunduğu bu alanda açılmış ve en büyük olanı da Midas Tümülüsü. Maraton Midas Tümülüsü’nün önünden başlıyor ve önünde bitiyor. 10 km ve 21 km yarı maraton şeklinde olacak. AnkaMall AVM Çim Alana gelen katılımcılar bugün göğüs numaralarını alıyorlar, biz onlara tişört de hazırladık. Göğüs numaralarının arkasında ölçüm yapan çipler var. Yarışmacılar nereden kaç dakikada geçti diye ölçüm yapılacak. Bazı yerlerde ölçüm durakları var. Oralardan ne kadar sürede geçildiyse bilgisayar üzerinde görülecek” ifadelerini kullandı.

ANKAMALL AVM ÇİM ALANDA FOTOĞRAF SERGİSİ

Gordion Yarı Maratonu Tanıtım Etkinlikleri kapsamında FSK-Fotoğraf Sanatı Kurumu  projesi olarak hayata geçirilen Polatlı Fotoğrafları Sergisi de Ankamall AVM-  Çim Alan / Akköprü’de saat 10.00 – 20.00 arası ziyarete açık olacak.

5 Mayıs Cumartesi / 6 Mayıs Pazar günü yan etkinlikleri ile bir spor festivali şeklinde düzenlenecek olan maraton takvimi şöyle:

– 4 Mayıs 2018 Cuma günü ANKAMALL AVM / ANKARA da 11:00-20:00 saatleri arasında çanta teslimi ve 12:30-15:00 arası makarna partisi yapılacak.

– 5 Mayıs 2018 Cumartesi günü POLATLI Cumhuriyet Meydanında 13:00-17:00 saatleri arasında çanta dağıtımı ve 13:00-15:00 arası makarna partisi ve çeşitli etkinliklerle festival başlayacak.

– 6 Mayıs 2018 Pazar günü saat 9:00-10:30 arası Gordion Antik Kenti’nde çanta dağıtımı sürdürülecek.

– 6 Mayıs 2018 Pazar günü saat 12:00’de çocuklar için 124 metre TÜMÜLÜS MİNİKLER KOŞUSU ve

– Kısa mesafeli de olsa katılmak isteyenler için 2K MİDAS YÜRÜYÜŞÜ KOŞUSU ile birlikte 10 K FRİG KOŞUSU ve 21 K GORDİON YARI MARATONU yarışları sonrası eğlence ile son bulacak. (Haberola-Necdet Gürsoy)

GORDION YARI MARATONU WEB SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

Gordion Yarı Maratonu’na yoğun katılım

 

1 YORUM

CEVAP VER