Eren ve Fatih Özmen çiftinin sahip olduğu ve Amerika’nın en büyük özel sermayeli uzay ve savunma şirketi konumunda bulunan Sierra Nevada Corporation (SNC) üretimi ‘Dream Chaser’ uzay aracı ilk kez bir Uzay Sempozyumunda sergilenecek.

Yerel ve uluslararası uzay endüstrisi profesyonellerinin en büyük yıllık toplantısı olan ‘Uzay Sempozyumu’nun 34’ncüsü 16-19 Nisan tarihleri arasında Colorado Springs’te gerçekleştiriliyor.

‘DREAM CHASER’ PİSTE İNEBİLEN BİR UZAY ARACI

Dream Chaser uzay aracının alçak dünya yörüngesine yeni yetenekler getirecek, dikkat çekici bir  mühendislik ürünü olduğunu söyleyen SNC CEO’su Fatih Özmen, uzay aracını bir uzay sempozyumunda, katılımcılara ilk elden gösterecek olmaktan heyecan duyduklarını belirterek, piste inebilen bir uzay aracını yeniden uzay ortamına kazandırmaktan gurur duyduklarını söyledi.

MIKE PENCE “DREAM CHASER”I İNCELEDİ

Sempozyumda bir konuşma yapan ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Başkan Donald Trump’la birlikte Amerika’nın bir kez daha uzaya liderlik ettiğini belirtti. Aynı zamanda Beyaz Saray’ın Ulusal Uzay Konseyi Başkanı olan Mike Pence, insanlı uzay uçuşlarını artırmak gerektiğine vurgu yaptığı konuşmasının ardından Eren ve Fatih Özmen çiftiyle birlikte Dream Chaser uzay aracını inceledi.

Sempozyumun son gününde ‘Dream Chaser’ı görme ve yetenekleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olma imkanına kavuşacak olan katılımcılar uzay aracıyla fotoğraf da çektirebilecek. (Haberola-Necdet Gürsoy)

Stratolaunch’a VIP konuk

CEVAP VER