Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi ünlü hattat Muhammed Efdaluddin Kılıç, Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi’nde (KISBÜ), yazı sanatını anlatarak, yazım örneklerinden kısa bir atölye çalışması sundu.

Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi, sanat alanındaki  konferanslarının ilkini, Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Muhammed Efdaluddin Kılıç’ın katılımıyla gerçekleştirdi.

Kılıç, KISBÜ Konferans Salonu’nda yer alan “Zamanın Döngüsünde Yazı Sanatı” konulu konferansta, yazı sanatının tarihi gelişimi, türleri ve günümüzde hat ve kaligrafi sanatı üzerine yapılan çalışmaları anlattı.

KISBÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yurdagül Mehmedoğlu’nun moderatörlüğünde gerçekleşen konferansta, Hattat Muhammed Efdaluddin Kılıç, ayrıca, hat sanatıyla ilgi bilgi de aktardı. Kullanılan malzemeler hakkında bilgi veren Kılıç, Rik’a, nesih, talik, sülüs gibi yazı türlerinde yazım örneklerinden kısa bir atölye çalışması sundu, katılımcıların sorularını yanıtladı.

Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Tümer, Sosyal Aktiviteler Birimi Koordinatörü Servet Yalçınkaya’ya katkılarından dolayı teşekkür ederek, üniversitede bu tür sanat etkinliklerinin her ay devam edeceğini söyledi.

 

CEVAP VER