10’ncu Muğla Yörük Türkmen Şenliği, yörüklerin ve Türk Dünyasının katılımıyla gerçekleşti. Etkinliğin düzenleyicileri arasında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muğla Valiliği, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Menteşe Belediye Başkanlığı, Muğla Yörük Obaları Derneği ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası yer aldı.

20-21 Mayıs 2017 tarihlerinde gerçekleştirilen festival kapsamında TÜRKSOY Fotoğraf Sergisi açılışı ve ”Yörükler ve Türk Dünyası” isimli bir panel düzenlendi. Bu bağlamda TÜRKSOY Sibirya Uzmanı Timur B. Davletov “TÜRKSOY’un Türk Kültürünün Korunması ve Tanıtılmasındaki Rolü Üzerine” bir konuşma yaptı.

Festivalin açılışında konukları ve katılımcıları Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Muğla Valisi Amir Çiçek selamladılar.

Festivalin desteklenmesinden ve Türk Dünyası kültür ve sanatının korunması, araştırılması ve küresel çapta tanıtılmasına yönelik başarılı çalışmalarından ötürü TÜRKSOY’a teşekkürlerini ifade eden Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan, söz konusu işbirliğinin gelecekte de devam etmesi dileklerini dile getirdi.

CEVAP VER