Başbakan Binali Yıldırım, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz ile görüştü.

Yıldırım ve Abdülaziz’in, Irqa Sarayı’ndaki görüşmesi 1 saat sürdü. Baş başa görüşmenin ardından heyetlerarası görüşmeye geçildi.

Görüşmede, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mahir Ünal ve Öznur Çalık da yer aldı.

Başbakan Binali Yıldırım, Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdülaziz El Suud tarafından Riyad’daki Kraliyet Sarayında kabul edildi.

İkili ilişkilerin ele alındığı görüşmede; Türkiye ile köklü tarihi, dini ve beşeri bağları bulunan, Körfez’in ve Ortadoğu’nun en önemli ülkelerinden Suudi Arabistan’la ilişkilere verilen önem vurgulandı.

Görüşmede bölgesel konular da ele alındı; bu çerçevede bölgedeki sınamalar ve sorunlar üzerinde görüş alış verişinde bulunuldu; Kudüs’ün statüsüne verilen önem vurgulandı, Filistinlilerin haklarının korunması için tüm İslam âleminin birlik içinde hareket etmesi gerektiği; BM Genel Kurulunda kabul edilen kararın uluslararası toplumun güçlü bir mesajı olarak kayıtlara geçtiği dile getirildi.

Başbakan Yıldırım’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kral Selman; Suudi Arabistan’ın, Türkiye ile istişare ve işbirliğini sürdürmeye verdiği önemin altını çizdi.

CEVAP VER