Bugünlerde radyolarda, televizyonlarda, sosyal medyada oldukça sık dinlediğimiz sanatçıların başında Girne, Kıbrıs doğumlu başarılı sanatçı Ziynet Sali geliyor.

Birbirinden güzel şarkılarını severek dinlediğimiz Ziynet Sali’nin öyle bir şarkısı var ki sözleri biraz rötuşlanmayı gerektiriyor. Sanatçının “Deli Divanenim” şarkısında yer alan “yıkıp indireyim mi bu memleketi” sözleri sanki biraz içimizi yaralıyor. Bu şarkıyı 80 milyon insanın her gün defalarca dinlediğini varsayarsak durumun vahameti daha da artıyor.

Türkiye üzerinde oynanan ekonomik, sosyal, siyasal oyunlar, terör saldırıları ortadayken, Doğu Akdeniz’de neredeyse 72 milletin savaş gemileri, uçakları, denizaltıları cirit atarken Türkiye köşeye sıkıştırılmaya çalışılırken, Kıbrıs her zamankinden fazla göz önündeyken Girneli sanatçımızın böyle bir şarkı sözünü seçmesi insanı biraz üzüyor.

FETÖ/PDY terör örgütünün kirli algı operasyonlarını andıran ve bir memleketi “yıkıp indirme”, “vurup devirme”, “yakıp yıkma” eylemlerini çağrıştıran bu tip sözler tek yürek olması gereken Türkiye’de ve Kıbrıs’ta bu günlerde kullanılmaması gereken kelimeler olmalı.

Ziynet Sali’yi seviyoruz ve onun yeni şarkılarını dört gözle bekliyoruz. Şarkının “yıkıp indireyim mi bu memleketi” kısmının en kısa sürede değiştirilip yeniden montajının yapılması da en büyük dileğimiz. (Haberola-Necdet Gürsoy)

Ziynet Sali – Deli Divanenim Şarkı Sözleri

Ne olur korksam ne olur korkmasam

Duruyor mu damarda akacak kan

Ne göreyim fırlamış yerinden

Yetişemedim yüreğimin arkasından

Sende ne var akıl fikir ermez

Düşüne düşüne vakit kaybedilmez

Vurulacağı günü büyücü de bilmez

Ne gelecekse başıma gelsin aşktan

Kaçırayım mı seni gece inince

Ay bulutun ardına gizlenince

Yıkıp indireyim mi bu memleketi

Sen evet deyince

Deli divane, deli divanenim işte…

 

CEVAP VER