Türkiye’de denizlerdeki balık popülasyonunu korumak amacıyla her yıl uygulanan av yasağı 1 Eylül’de sona eriyor. Yeni sezonun açılmasıyla vatandaşlar daha çok çeşitte deniz ürününü daha uygun fiyatlarla tüketebilecek.

15 Nisan 2025’te başlayan av yasağı döneminde balıkların yumurtlama ve üreme sürecinde rahatça çoğalmaları hedeflendi.

Yaklaşık 4,5 ay süren yasak önümüzdeki günlerde sona eriyor. Endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemilerinin yeniden denize açılmasına sayılı günler kaldı.

1 Nisan – 31 Ağustos tarihleri arasında tüm karasularda ağ dalyanları dâhil olmak üzere her türlü yöntemle palamut ve torik avcılığı yasak. Ancak 15-31 Ağustos tarihleri arasında, sadece çapari yöntemiyle palamut avcılığına izin veriliyor.

Karadeniz lezzetlerini Ankara’da sunan pek çok restoran da günlük olarak temin ettikleri ürünleri en taze haliyle müşterilerine sunuyorlar.

Şoklanmış ürün kullanmayan bu restoranlarda bu sebeple deniz ürünleri mevsimsel farklılıklar gösterebiliyor. (kaynak:ankaranethber.com)

CEVAP VER