Ramazan ayında vatandaşları iftar sofralarında buluşturan Yenimahalle Belediyesi, Kırşehir İli ve İlçeleri Kültür Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen iftar programına ev sahipliği yaptı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın ev sahipliğinde düzenlenen iftar programına CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, belediye başkanları, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, Kırşehir İli ve İlçeleri Kültür Dayanışma Derneği Genel Başkanı Orhan Aydın, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ramazan birlik ve beraberliğin ayıdır

Kuran tilaveti ve dualarla başlayan programda Kırşehirlilere seslenen Başkan Yaşar “2 yıldan fazla süren pandemi süreci ve son olarak Şubat ayında yaşadığımız deprem felaketi nedeniyle on binlerce vatandaşımızı kaybettik. Ülkemizi derinden etkileyen ve sarsan deprem felaketi nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Ramazan ayı birliğin, beraberliğin ve hoşgörünün ayıdır. Bu nedenle her yıl özellikle hemşeri derneklerine ve ilçe sakinleri için mahallelerimizde iftar sofraları kuruyoruz. Kurduğumuz bu sofralarda binlerce vatandaşımız sevgi ve kardeşlik ortamında bir araya geliyor. Ramazan ayında kin nefretten uzak durmalı, barışı hakim kılmalıyız. Bu mübarek ayda tuttuğumuz oruçların ve ibadetlerimizin kabul olmasını diliyorum” dedi.

700 Kırşehirli iftarda buluştu

Düzenlenen iftar programına 700’den fazla Kırşehirliye ev sahipliği yapan Başkan Yaşar’a teşekkür eden Kırşehir İli ve İlçeleri Kültür Dayanışma Derneği Genel Başkanı Orhan Aydın, “Başkentte yaşayan Kırşehirliler olarak kültürümüzü yaşatmak adına kurduğumuz derneğimiz aracılığı ile onlarca etkinliğe imza atıyoruz. Bu süreçte bizlere desteğini esirgemeyen ve her zaman hemşeri derneklerinin yanında olan ve bu güzel iftar sofralarında bizi buluşturan Başkan Fethi Yaşar’a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

CEVAP VER