İhtiyar Heyeti Yapım ve Tandoğan’ın ilk filmi olan “Yapboz Parçaları” kısa filminin gala gecesi Cer Modern Ana Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Yönetmenliğini Ömercan Evren ve Rahman Gür’ün yaptığı, senaryosunu Demirhan Yücetürk’ün yazdığı filmin başrollerinde Öykü Çınar, İbrahim Özbahçeci ve Begüm Ezgi İgal yer alıyor.

45 dakikalık kısa filme ilişkin açıklamalarda bulunan ve ellerinden geldiğince hem Tandoğan Kampüsünü, hem Ankara Üniversitesini, hem başkenti en güzel şekilde izleyiciyle buluşturmaya çalıştıklarını belirten senarist Demirhan Yücetürk, bugünün kendileri için çok özel bir gün olduğunu söyledi.

ÖĞRENCİ DAYANIŞMASI SERGİLENDİ

Yücetürk, “İki yıldır süren bir serüvenin sonuna geldik. Bugün bir galamız var ve bu gala bizim için çok değerli. Çünkü Ankara Üniversitesi Tandoğan kampüsünün ilk filmini çektik. Bunu, ‘İhtiyar Heyeti Yapım’ adlı ekibimizle, öğrenci dayanışmasını ve emeğini yücelterek gerçekleştirdik.” dedi.

Sadece Tandoğan kampüsüyle değil kendi yapım ekipleriyle de bir ilke imza attıklarına vurgu yapan Yücetürk sözlerini şöyle sürdürdü:

ÖZGÜN BİR SENARYO

“Bu çok değerli bir proje, çünkü uluslararası arenada üne kavuşmuş bir bestekâr ve müzisyenle ‘Kutanin’ ile çalıştık. Aynı zamanda da profesyonelce, ister ekipman olsun, ister ekip olsun elimizden geldiğince sanatsal unsurlara dikkat ettik, önem verdik, detaylarımızı öncesinden konuştuk. Zaten senaryomuz oldukça özgün bir senaryo. Kısa film olmasına rağmen çok fazla detay barındırıyor ve böyle bir günde, böyle güzel bir kalabalık geldiği için çok mutluyuz. Sadece öğrenciler değil, profesörler de geldi, önemli iş insanları da geldi ve onların varlığı, onların desteği bizler için çok çok önemli ve çok değerli. Gala gecesinin Cer Modern’de olması çok güzel bir şey. Çünkü böyle güzel bir projeyi güzel bir yerde sergilememiz gerekiyordu ve gerçekten de doğru bir yer. İster Fuaye alanı olsun, ister salonun kendisi olsun. Böyle bir salonda olması bizleri gerçekten de mutlu ediyor. Zaten asıl takdiri seyircimiz verecektir. Umarım herkes en az bizler kadar beğenir ve bu güzel, güzide projeyi sonraki nesillere aktarabiliriz.”

FİLM GENÇLERE MESAJ VERİYOR

Kısa filme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak Yapboz Parçaları filminin güzel ve eğlenceli bir ortamda çekildiğini belirten filmin yönetmeni Ömercan Murat Evren, filmin gençlere mesaj verdiğini söyledi.

Evren, “Arkadaşlık ilişkileri üzerine olan bir film. Bu filmde gençlere verdiğimiz mesaj; ‘Arkadaşlık ilişkilerimizde dikkatli olmalıyız ve karşı cinsle arkadaşlığımızda kesinlikle ısrarcı olmamalıyız’ diye düşünüyorum.” dedi.

Filmi herkese tavsiye ettiğine vurgu yapan Evren, sözlerini şöyle sürdürdü:

GENÇLER BU SEKTÖRE KAZANDIRILMALI

“Türkiye’de kısa film sektörü çok iyi gidiyor diyemem ama bu kısa film sektörünün gelişmesi için bir şeyler yapılabilir. Bunun için de en önemli görev Kültür ve Turizm Bakanlığına düşüyor, büyük yapım şirketlerine düşüyor ve sinema dünyasına yön veren önemli isimlere önemli görevler düşüyor. Kısa film yarışmaları yapılarak gençler bu sektöre kazandırılmalı diye düşünüyorum.”

KEYİFLİ BİR FİLM OLDU

Filmin başrol oyuncularından Öykü Çınar’da yaptığı kısa açıklamada; “Çok güzel bir ekiple çalıştık. Çok güzel bir arkadaş ortamıydı. Güzel bir film çekimiydi, keyifliydi. Filmin devamının gelip gelmeyeceğini soranlara ‘zannetmiyorum’ cevabını veriyorum. Çünkü artık okuldan mezun oluyoruz.’ ifadesini kullandı. (kaynak:haymanagazetesi.org)

CEVAP VER