Volvo Okyanus Yarışı’nın (VOR) 18 Mart Pazar günü Auckland’dan başlayan 7. etabının en zorlu rota olduğu ifade edimişti. İşte bu zorlu rotada bir kaza yaşandı. Team Sun Hung Kai/Scallywag ekibinden John Fisher’in denize düştüğü ve arama-kurtarma çalışmalarının halen devam ettiği öğrenildi. Kaza, Cape Horn’un yaklaşık 1.400 deniz mili batısında meydana geldi.

Volvo Ocean Race’in (Volvo Okyanus Yarışı-VOR) 7.600 deniz mili mesafeli en uzun etabı, 18 Mart Pazar günü Yeni Zelanda’nın Auckland Limanı’ndan start aldı. Tüm rotanın en zorlu etabı olarak gösterilen ve Brezilya’nın Itajai Limanı’nda sona erecek 7. etabının Güney Okyanusu’ndaki sert koşullar nedeniyle ekipleri zorlayacağı öngörülüyordu.

Dün TSİ 16.42’de VOR Yarış Merkezi’ne ulaşan bir bilgi üzerine alarm durumuna geçildi. Zira bilgi notunda Cape Horn’un yaklaşık 1.400 deniz mili batısında, bir yelkencinin denize düştüğü ve kaybolduğu bildiriliyordu.

ARAMA-KURTARMA OPERASYONU İÇİN BÖLGEYE BİR GEMİ GÖNDERİLDİ

Team Sun Hung Kai/Scallywag ekibinde yaşanan kazada henüz ayrıntı yok ama, takım üyesi John Fisher’in üzerinde hayatta kalma giysisi (survival equipment) bulunduğu, ekibin geri kalanının ise iyi durumda olduğu öğrenildi.

Güney Okyanusu’nun sert koşullarında, 35 knot esen güçlü rüzgarın hakim olduğu ve deniz suyunun 9 derece olarak bildirildiği kaza bölgesine, Team Scallywag’e arama kurtarma çalışmalarında yardımcı olması için Deniz Kurtarma Koordinasyon Merkezi’nden bir gemi yönlendirdi.

VOR’un geri kalan altı ekibinin ise kaza bölgesinin yaklaşık 200 deniz mili uzağında ve rüzgar altında olmaları nedeniyle, Team Scallywag’a yardıma gönderilmesi şu an için bir seçenek olarak değerlendirilmiyor.

Ancak bölge koşulları dikkate alındığında, geçen her saatin arama kurtarma çalışmalarından olumlu sonuç alınma ihtimalini zayıflattığı da bir gerçek.
(TurkSail-Hande Özer)

Okyanusta kaybolan yelkenciyi arama çalışmaları durduruldu

 

CEVAP VER