Geçtiğimiz hafta TÜRŞAD-Halkbank lig maçı için Bitlis’e gittik.
Kabul uzun bir yolculuk, maç yeri Adilcevaz’da otel yok, konaklama olanağı bulunan Tatvan’ın takımı yok. Arada 70 kilometre var, antrenmana git gel, maça git gel! Fakat ilçedeki voleybol sevgisi, salonu tamamen dolduran seyircinin centilmenliği, insanların nezaketi, ille de yemekler, oynanan iyi voleybol, size sunulan imkanlar, tüm zorlukları unutturuyor. Tek eksik var, o da salon! Salon TÜRŞAD için de konuk ekip için de küçük ve zemini sert. Yerel yönetim ile spor idaresinin buraya daha iyi şartlar sunan bir salon yapması şık olur.
*
Yine geçtiğimiz günlerde, Ankara’da Katar 2022’nin tanıtımı yapıldı, enteresan olan, futbolun tanıtımının voleybol maçı organizasyonu ile yapılmasıydı! Türk voleybolunun geldiği mertebe için önemli bir göstergeydi. Organizasyonun bir başka ilginç yanı da Katar Büyükelçiliğinde çalışanların kendini Katarlı gibi görüp havalanmasıydı!
*
İkinci Dünya Savaşı görmüş büyüklerimiz Almanya için, “Almanlar baba dostu” yakıştırması yaparlardı. Dost mu düşman mı tartışılır, ama Dünya Şampiyonasında Almanlar, Polonya’dan iki puan alarak bizi Sırbistan’la çeyrek final maçı yapmaktan kurtardı. Çeyrek finalde ABD Milli Takımı ile eşleştik diye başta maçı sunan arkadaş, memlekette bir bayram havası!
Söz Sırbistan maçından açılmışken, söylenecek sözler var. İki önemli yıldız Zehra ve Ebrar sakatlıkları nedeniyle oynamadı, şanssızlıktı!
Turnuvada zaten bıkkın bir görüntü çizen Baş Antrenör Guidetti, Sırbistan maçında sanki, “Smaçörüm yok” gösterisi yaptı! Hande’ye tahammülü ziyadesiyle eleştiri alan İtalyan, yaptığı sondajdan Derya’yı buldu, İlkin’i çıkardı. Gözler de enerjisi yüksek Tuğba’yı aradı.
Bu arada, Meryem Boz, oyuna servis atmak için sokulacak bir oyuncu olmadığını ispatlayıp “Ben hep hazırım” sinyalini verdi.
*
Çeyrek finalde ABD ile karşılaşacağız diye davul zurna çalmayalım. ABD’yi hayatın hiçbir alanında geçemediğimiz bilinen bir gerçek. Voleybolda ABD’yi geçmek için bir umut olması gelinen yerin göstergesi. Zira oyuncularını burada istihdam ediyoruz. Sırbistan’ın da altyapı oyuncularını burada eğitime gönderdiğini, voleybola sonradan girmiş bir kulübün bunları heba ettiğini de yazalım, bulunsun. Bu da voleybolda çıtanın konduğu yer hakkında bir bilgi versin!

CEVAP VER